Potencianövelők,  Szex,  Szexkellékek,  Szexshop

A boldogság kapszulája a puha péniszek varázslója itt kapható

A középkorban az embernek három dolgát kellett ellenőriznie : a lovát, a feleségét és az erekcióját a potenciát. Ma már csak a merevítés maradt! És amikor az elcsúszik, mélységes kétség támad. A legtöbb férfi, pontosan úgy véli, hogy erekciója elengedhetetlen a férfias érzéshez. Személyazonosságuk ott van elhelyezve!
A szexuális potencia ősi szimbóluma, az erekciót szinte minden interjúalany szükségesnek tartja a szeretkezéshez.

Egy szexistennő, egy odaadó partner akár egy szobrot is feléleszt. Nincs olyan potenciazavar, amin ne lenne úrrá egy csodálatos hölgy – mondják a férfiak.

– Az odaadó nő valóban minden gyógyszernél jobb szerelmi szer, azonban az előbbi állításnak mégiscsak ellentmond, hogy betegeink jó része éppen egy új szerelemben vallott kudarc miatt jelentkezik rendelésünkön – reagált az urológus főorvos. Konkrét példa a praxisából: egy özvegyember új kapcsolatra lelt, aztán minden akarata ellenére képtelen volt az örömök kertjébe lépni. Segített rajta a potencianövelő.

Az örömök kertjébe való belépést gyakorta a megszokás is akadályozza. Szexológusok a megmondhatói, hogy az egyhangúság, az unalom valóban rossz hatással van a szexuális életre, de a házasság egészére is. A megromlott kapcsolaton, a hétköznapi viselkedésrutinba fulladt együttélésen természetesen semmiféle potencianövelő tabletta vagy kapszula sem segít. Ugyanakkor a potencianövelők kétségtelen hatása egyfajta lendületet adhat a nemiség újjáéledésének két megfáradt ember között is.

Az ókoriak úgy tartották, hogy a nemi vágy nem más, mint a léleknek a szívből a nemi szervekbe történő átvándorlása. Az első tudományosnak nevezhető leírás Leonardo da Vincitől származik. Leonardo egy akasztott ember boncolása közben észlelte annak erekcióját. Évszázadokkal megelőzve az orvostudományt, a vérkeringéssel hozott kapcsolatba. Az orvosok egyébként hosszú évszázadokon át nemigen foglalkoztak a kérdéssel. A potenciazavarral küzdő férfiak ezért csak kuruzslóhoz, vagy javasasszonyhoz fordulhattak. A múlt században a hormonok szerepe került előtérbe, végül a múlt század nyolcvanas éveiben egy magyar származású érsebész, Ronald Virág fedezte fel Párizsban az értágító injekció merevedést elősegítő hatását. 1998-ban pedig megjelent az első potencianövelő hatóanyag, a jól ismert kék tabletta, vagy kék gyémánt, amely az elmúlt öt évben a világ legismertebb vényköteles gyógyszere lett.

A nagyszámú előfordulás miatt sokan állítják, civilizációs betegségről van szó. A pszichiáter véleménye szerint a potenciazavarok leggyakoribb okainak vannak olyan rizikófaktorai, amelyek bizonyos értelemben civilizációs betegségeknek tekinthetők: alkohol, dohány, magas vérnyomás, elhízás, mozgásszegény életmód, cukorbetegség. Tehát nem maga a potenciazavar, hanem inkább a rizikófaktorok egy része tekinthető civilizációs ártalomnak. Napjainkra jellemző, a minden téren a legjobbat nyújtani elvárás térhódítása. Ez az elv természetesen a szex terén is megjelenik teljesítménykényszerként, és ha nem megy potencianövelőre van szükség.

A férfiak a korábbinál is jobban félnek a kudarctól. Vannak, akik biztos, ami biztos alapon egy új partner esetén kezdetben mindig beveszik a gyógyszert. Persze sokkal jobb módszer, hogy mindig legyen nálunk potencianövelő szer, lehetőleg természetes anyagokból készült étrendkiegészítő. Az hogy nálunk van magabiztosságot ad, és ha mégis lenne valami gond a potenciával, be lehet venni, és hamarosan biztos lesz az erekció.

A zavarok fiatal korban döntően pszichés okokra vezethetők vissza – a szexualitást éppen csak kóstolgató tizenévesek felfokozott érzelmi állapotuk miatt mondanak csődöt -, idősebbeknél a szervi problémák kerülnek előtérbe. A potenciazavar nemcsak a szexuális életet teszi tönkre, de előre jelez bizonyos betegségeket is. Gyakran kiderül, hogy a hátterében valamilyen keringési betegség, vagy éppen fel nem fedett cukorbaj áll.

Magyarországon úgy félmillió férfi küzd potenciazavarral a betegek jó része azonban nem kap kezelést. Ennek nem az az oka, hogy az orvostudomány ezen a területen nem eléggé felkészült, hanem a szemérmesség, illetve a tájékozatlanság. A legtöbb háziorvos nem kérdez rá betege szexuális problémáira, illetve a legtöbb ember nem beszél erről orvosának.

  • Dolog, amit mindenkinek tudni kell, hogy minél idősebb a férfi, annál inkább stimulusra van szüksége. Ami 40 előtt működött, simogatás nélküli közvetlen közösülés utólag nem biztos, hogy eredményes. Tehát le kell állnod dolgozni, lányok! Ha a meghibásodás továbbra is fennáll, akkor örömet szerezhetünk partnerünknek és csökkenthetjük a nyomását azzal, hogy saját örömét élvezzük.
    Át kell értékelni, nem lehet egyszerű merevedéssé redukálni, sokkal több ennél… Kétszer beszélhetünk róla, nem feltétlenül forrón, de utána a megfelelő szavak megtalálásával, az ő kifejezésével érzelmek, szemrehányások nélkül, egy megfigyelés alapján: „Szeretek szeretni veled, mit tehetek, hogy segítsek neked? “.
    Ha a bontás gyakran megismétlődik és több mint három hónapig tart, akkor a probléma súlyosabb lehet, egy konzultáció hasznos lehet, ha csak a szexoaktív termékek kipróbálására szolgál, csak vény alapján. Egy tipp segíthet ösztönözni a konzultációra: ha szexuális ellenőrzés helyett egészségügyi, felajánlást kínál neki, kevésbé fogja érezni magát.

Az első potencianövelő hatóanyag egyébként véletlenül hullott a kutatók ölébe. Ugyanis nem ezt a problémát akarták kezelni, hanem egy hatékony szív- és érrendszeri gyógyszert, egy koszorúér-tágítót kerestek. A klinikai fázis során derült ki, hogy a célzott hatóanyag egészen más téren fejt ki kedvező hatását. A vizsgálatban részt vevők nem akarták visszaadni a próbagyógyszert. A nővéreknek is feltűnt, hogy a férfibetegek állandóan a hasukon fekszenek – mint kiderült, így próbálták leplezni a tabletta okozta erős szexuális felindultságukat. Állítólag az is előfordult, hogy a tesztelésre vállalkozó egyetemisták megdézsmálták a kórházak készleteit. Egészen pontosan: behatoltak a raktárba, és jó néhány tablettával felszerelkezve távoztak.

A mintegy nyolcszázmillió dollárért kifejlesztett készítményt öt év alatt 119 országban engedélyezték, hatszázezer orvos írta fel mintegy húszmillió férfinak. Eddig egymilliárd kék gyémántot adtak el. Hazánkban körülbelül 15 ezer ember szedi rendszeresen. Százhúsz klinikai vizsgálat alapján kétezer publikált közlemény igazolta a készítmény hatásosságát. És persze mellékhatásait is. A kék gyémánt ugyanis arcpirulást, fejfájást és ritkán, átmenetileg jelentkező színlátászavart okozhat.

A kék gyémánt sikere láttán több gyógyszergyár is felgyorsította ez irányú kutatásait. Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi hatósága az idén augusztusban engedélyezte a narancssárga színű tabletta forgalmazását. Európában már kapható egy harmadik, sárga színű potencianövelő szer, illetve egy negyedik, piros színű hatóanyag is.

A potencianövelő szerek piaca óriási. A legolcsóbb egyszeri adag – az Egészségügyi Közlöny adatai szerint – a kék gyémánt esetében jön ki. Ehhez az kell, hogy valaki a nyolc tablettát tartalmazó 100 mg-os kiszerelést vegye meg. Egy tabletta felezésével ez esetben 1269 forintból jön ki a sikeres együttlét. A narancssárgánál 2539 forintba kerül ugyanez, míg a sárga esetében a 20 mg-os tabletta felezésével 1324 forint a siker ára. Egy-egy adagnyi hatóanyag tehát minimum öt-hat dollárba kerül – ilyen árak mellett viszonylag gyorsan megtérül a kutatás-fejlesztésbe fektetett több százmillió dollár.

A hatóanyagokat azonban nem mindenki használhatja. A súlyos szív- és keringési betegségben szenvedőknek eleve tartózkodniuk kell a nemi élettől. Szívinfarktus vagy stroke után nem tanácsos a szer használata. Szívbetegeknek arra is vigyázniuk kell, hogy a potencianövelő szerek többségével együtt nitrátkészítmény nem juthat a szervezetükbe. A kiürülési idő rövidebb hatású anyagok esetében akár 24 óra, a hosszabb hatású szer bevétele után pedig életkortól függően 3-5 nap is lehet.

A kék gyémánt szexuális inger hatására gyorsan, a bevételt követően átlagosan 20-25 perc múlva és mintegy négy órán keresztül fejti ki maximális hatását. Ugyanakkor, ha valaki étkezés közben veszi be a tablettát, a hatás megjelenése késhet. Mivel a tartós kapcsolatban élő férfiaknál az első gondolat és annak megvalósulása között nagyjából egy óra telik el, ez az idő bőven belefér a gyógyszer hatástartamába, és amikor már nincs szükség rá, kiürül a szervezetből. A másik hatóanyag, a sárga színű lassabban hat, viszont hatása 12-14, egyes esetekben 24 óráig is fennállhat. A hosszabb hatású szer azoknál lehet előnyös, akik nehezen tudják kiszámítani, hogy mikor kerülnek “éles helyzetbe”, illetve 24 órán belül többször is próbálkoznának. Ezek a problémák inkább a fiatalabb korosztályra jellemzők.

  • Gyógyítható-e a potenciazavar vetődik fel. Amennyiben az érrendszer ép és a háttérben pszichés eredetű probléma húzódik meg, a válasz egyértelműen igen. (A merevedési zavarok nyolcvan százalékát érrendszeri, vagy idegrendszeri problémák okozzák, míg a maradék ötödre pszichés zavarok vezetnek.) Sokféle lelki tényező befolyásolhatja a szexuális képességeket: az önbizalomhiány, a depresszió, a stressz vagy a munkába való temetkezés. Ezekben az esetekben látványos eredmények érhetők el. A szakorvosok szerint, amennyiben a beteg éjszakai spontán erekcióról be tud számolni, s csupán az ébrenléti aktivitás nem megy, akkor pszichogén zavarról van szó. Ha azonban a hosszas, erős dohányzás, bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, vagy érszűkület miatt az erek roncsolódtak, akkor már közel sem ennyire biztató a helyzet. A rizikófaktorok között szokás emlegetni a cukorbetegséget, keringési problémákat, magas vérnyomást. Azt nemigen emlegetik, hogy a rendszeres, hosszan tartó kerékpározásnak, egyes küzdősportoknak, esetleg anabolikus gyógyszerek szedésének is lehet hasonló káros hatása.

Régebben egy bizonyos kor felett már nem “illett” szexuális életet élni. Ma már ez egyre kevésbé van így, megnőtt a jelentősége annak, hogy idősebb korukban is potensek legyenek a férfiak. Tény, hogy míg régebben Vizi János praxisában elvétve fordult elő nyugdíjhatár körüli férfi, addig az utóbbi években mind több páciense tartozik ebbe a korosztályba. Egyértelmű, hogy nem a potenciazavaros idősebb urak száma nőtt, hanem arról van szó, hogy már egyre többen elhiszik, hogy lehet rajtuk segíteni.

A szexuális kulturálatlanság miatt hosszú időn keresztül a nők nagy részénél a házasélet inkább teher volt (“engedd magad lányom, hamarabb szabadulsz”) így egyáltalán nem zavarta őket, hogy egy idő múlva a szex “kikopott” a házasságból. Ma már ez kevésbé van így. A jó vagy legalább elfogadható szexhez a nők is sokkal inkább ragaszkodnak.

A nőknél is szempont lett a fiatalság-kultusz. Ma már a klimax nem jelenti a nőiség végét. Ezért a szex elmaradása idősebb pároknál is feszültségekhez vezet, sok nő nyíltan kimondja, hiányolja a dolgot, ezért a férfiak inkább fordulnak szakemberhez. Szerepet játszik az is, hogy egyre inkább elterjed a köztudatban, hogy van megoldás, és hogy ez gyakran gyógyszeres beavatkozás. A férfiakra ugyanis jellemző, hogy nehezebben vállalnak be egy “lelkizős” terápiát, nehezebben nyílnak meg, mint a nők. Gyakran még orvoshoz is az ország másik végébe mennek, hogy még a váróteremben se találkozzanak ismerőssel. Előszeretettel választják a magánrendelőket, és inkább kifizetik a néhány ezer forintos vizitdíjat.

A férfiak legtöbbször egy új partner megjelenése miatt fordulnak orvoshoz. Ilyenkor gyakran előbb kezelésre mennek, meg akarnak győződni róla, hogy potenciazavaruk orvosolható – és az így szerzett “magabiztosság” birtokában kezdenek új kapcsolatot.

Tóth Károly főorvos tapasztalatai szerint a betegek szívesebben keresik fel a lakóhelytől távoli rendelést. Életkoruk vagy éppen a helyi közösségben elfoglalt helyük miatt sokan nem szeretnék, ha problémájukról értesülne környezetük.

A gyógyszergyár megítélése szerint a kék gyémántot vásárlók túlnyomó többsége a középosztályból, illetve a módosabb férfiak közül kerül ki. Hetven százalékuk a 40-64 év közötti korosztályba tartozik. Húsz százalékuk 65 évnél idősebb, míg a maradék tized negyven évnél fiatalabb. Potencianövelőt olyanok is szednek, akiknek nincs szükségük rá. Gyakran előfordul, hogy egészséges fiatal férfiak azért élnek a hatóanyaggal, hogy legyőzzék fáradtságukat, illetve lerövidítsék a két együttlét közötti időt. Az anyaggal azonban óvatosan kell élni, mert bizonyos kor felett a szív már nem bírja a felfokozott tempót. Statisztikák szerint a nemi aktus közben elhalálozottak háromnegyede nem a felesége vagy tartós partnere karjaiban hunyt el, hanem alkalmi szeretője ölelése közben.

A problémából adódóan a szakemberek gyakran találkoznak meglepő élethelyzetekkel. A pszichiáter tapasztalatai szerint a potencia a homoszexuálisoknál nagyobb érték, mint a heteróknál, a szexmentes homoszexuális kapcsolat sokkal ritkább. Meglepő volt egy homoszexuális pár, amelynek mindkét tagja szedte a gyógyszert. S ha már a szokatlan helyzeteknél tartunk: akadnak “sumákolók”, akik otthon továbbra is adják az impotenst, a gyógyszert csak külső kapcsolataikban használják. Magyarázatként elmondják a pszichiáternek, hogy otthon már unják a szexet, illetve amíg a feleségük úgy tudja, impotensek, addig teljesen gyanútlanok, s eszükbe sem jut másik nőre gyanakodni. Egy részük még arra is hajlandó, hogy lenyelje a felesége otthoni, esetleg nyilvános megjegyzéseit, gúnyolódásait.

Mivel a hatóanyagok meglehetősen drágák – a tablettával tuningolt szerelem egyhavi költsége elérheti a tízezer forintot -, így könnyen kimerítheti egy szereleméhes férfi anyagi keretét a potencianövelők vásárlása. A pszichiáter sokszor találkozik olyan pácienssel, aki hajlandó arra, hogy egyes korábbi kiadásairól lemondjon a gyógyszerért. Több esetben inkább leszoknak a dohányzásról – bár ebben az is szerepet játszik, hogy megismerik a dohányzás potenciát károsító szerepét. Egy házaspár például megegyezett abban, hogy kihagyják a romantikus estékből az éttermi vacsorázást, inkább több potencianövelőt vesznek helyette. Egyik páciense azért vállalt titokban mellékmunkát, mert a fizetését a felesége fillérre ismerte és nem tudott belőle a titkos kapcsolatához szükséges hatóanyagra lecsípni. Sokan azonban felháborítónak tartják, hogy a társadalombiztosítás egy fillérrel sem támogatja ezeket a gyógyszereket. A potenciazavar is betegség, ami esetenként sokkal több szenvedéssel járhat, mint egy csomó más kórtünet, aminek a kezelését viszont támogatják.

  • Legyen óvatos, és ne is  törekedjünk mindenáron a lehető legkisebbre csökkenteni ezt a jelenséget, amelynek következményei megváltoztathatják az ennek áldozatául eső férfiak életminőségét. Ezeknek a rendellenességeknek egyéni pszichológiai következményei vannak, amelyek hozzáadhatók azokhoz a sebekhez, amelyeket ugyanazok a problémák okoznak a pár harmóniáján. Így ezek a férfiak ötödétt és a nők negyedét aggasztják, akik észrevették ezt a párjukban. 

Tehát meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt , és ha nem tudja leküzdeni, ne habozzon kapcsolatba lépni egy szakemberrel .


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!