A tinik, akik fiatalon meghalnak

Azért drogoznak, piálnak és keverednek veszélyes balhékba az amerikai tinik, mert tizenöt százalékuk úgy véli, 35 éves korukra már rég alulról fogják szagolni az ibolyát – derül ki a Pediatrics szaklap júliusi számában publikált tanulmányból, mely több mint 20 ezer, 13-18 éves srácot és lányt kérdezett az élet dolgairól. Sokkoló eredmény. A pesszimisták gyakrabban keverednek veszélyes helyzetbe: Régen sokan hitték, hogy a fiatalok azért viselkednek felelőtlenül, mert ifjonti lelkesedésükben sérthetetlennek érzik magukat, mint Superman a rajzfilmekben. A Minnesotai Orvostudományi Egyetem friss kutatása erre most alaposan rácáfolt: 20 594 kamasz 14,7 százaléka állította az első interjú idején, hogy nagy valószínűség szerint 35 éves kora előtt hal meg. A következő felmérések alkalmával rájöttek a kutatók, hogy a pesszimista-fatalista tinik közt gyakoribb volt a kockázatvállaló viselkedés, mint az optimista kamaszok esetében.
A fiatalok egy része – ne általánosítsunk, ugye – azért bonyolódik veszélyes helyzetekbe, mert „úgy gondolja, nem sokat veszít, hiszen úgyis kilátástalan az élete” – állítja Iris Borowsky, a Minnesotai Egyetem kutatója. A reménytelenség, kilátástalanság és elnyomottság érzése az, ami miatt a kamaszok túlbecsülik saját sebezhetőségüket – és a végén ezért képzelik azt is, hogy fiatalon fognak meghalni.
Érdekes, hogy a különféle kisebbségi csoportokhoz tartozó fiatalok nagyobb arányban jósoltak maguknak korai halált, mint a fehér amerikaiak. Az utóbbi csoportnak ugyanis csak 10 százaléka érzi annyira reménytelennek az életét, hogy 35 éves korát már ne érné meg. Mindenesetre a dolog már csak azért is veszélyes, mert könnyen válhat önbeteljesítő jóslattá a korai halál-tipp: a pesszimista, helyzetüket negatívan megítélő fiatalok hat éven belül nagyobb arányban fertőződnek HIV-vel, mint átlagos, reális életképpel bíró társaik.
„Ebből is látszik, mennyire fontos, hogy pozitív, optimista jövőképet mutassunk a tiniknek” – vonta le a tanulságot a kutatást vezető Borowsky professzor. „Nem is hittük korábban, hogy ekkora a jelentősége a családdal, szülőkkel való kiegyensúlyozott, őszinte kapcsolatnak – és persze a megfelelő, mentál higiénés szempontokat is figyelembevevő oktatásnak.” – írja a Neon


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Hatékony potencianövelő rendelés, vagy vásárlás budapesti szexshopban

Az egészséges erekció minden ember büszkesége, különösen idős korban. Ha csökken a férfiak potenciája, szorongóvá, [...]

Online szex shop és szexbolt Budapest belvárosban, az Intim Center Astoria

Milyen a jó szexshop? A jó szexbolt garantálja a teljes intim életet. A szexuális játékok [...]

Mikulásra, karácsonyra szexi jelmezek

Mikulásra, karácsonyra szexi jelmezek és fehéreműk! Szexi ruhák, minőségi erotikus jelmezek, mikulásra, karácsonyra, bulikba vagy [...]

Szexshopban mutogatta melleit VV Dya, Kovács Diána

Budapesten sok sexshop található, közülük az Intim Center a legrégebbi a Károly körúton az Astoria [...]