Cikkek,  Szexshop

Ki és mit vásárol egy szexboltban? Bármit is gondolsz, valószínűleg tévedsz!

A szex befolyásolja életminőségünket. A teljes fizikai és érzelmi fejlődés érdekében érdemes rendszeresen szexelni. Pontosan ez az a tézis, amelyre ausztrál pszichológusok friss tanulmányából lehet következtetni. A kísérlet, amelyben több mint 6 ezer ember vett részt, bizonyítja, hogy az ember pszicho-érzelmi állapota, valamint a hangulat és a memória az intim élet aktivitásától függ.

Ezért olyan fontos, hogy a szexuális életet egy bizonyos ritmusban tartsa. Az átlag heti 2-3 alkalommal. Ez pedig azt jelenti, hogy egy kis bátorságot és újdonságot kell hoznia a hálószobába. Végtére is, a szexuális érintkezés gúnyolódása és banalitása ellentétes eredményekhez vezethet – depressziós hangulathoz, stresszhez és az élettel való elégedetlenséghez. Annak elkerülése érdekében, hogy ebbe az ördögi körbe essen, használhat régóta bevált módszereket – szexuális játékokat .

A szexbolt a szerelmi áruk helye

A szexuális kellékeket árusító helyet szexboltnak vagy intim üzletnek nevezik . Ebben az intézményben mindenki talál kedvére való játékot. Ha még soha nem járt ilyen butikokban, ez nem jelenti azt, hogy nincs szüksége rájuk. Sok embernek fogalma sem volt a vásárlás előtt arról, hogy az ismerős partnerrel nagy erejű orgazmus rohanást tapasztalhat az ágyban!

Sokakban él még a filmekben gyakran látott, sötét, kissé ijesztő szexshopok képe, ahol furcsábbnál furcsább alakok fordulnak meg, és akiknél már csak a szexuális vágyaik a meglepőbbek. Pedig egy felnőtt játékszereket árusító bolt a legtöbb esetben nem ilyen, mint ahogy a vásárlók maguk is sokkal hétköznapibbak, mint gondolánk.
Nem mondjuk, hogy aki nem hiszi, járjon utána, megtette helyettük ugyanis a Vágyaim.hu, Magyarország legnagyobb online szexshopjának csapata. Nemrég 1500 fő részvételével készült kutatásukból és 2020-as statisztikáikból alkottak képet a felnőtt boltok közönségéről, no, meg persze vásárlási szokásaikról. Az eredmények pedig számos tévhitet megcáfoltak mindkét témakört illetően.

Tévhit: Szexshopban csak férfiak vásárolnak
A szex önmagában is tabu még ma is, a női szexualitásra pedig ez sokszorosan igaz, így a szexshopok vásárlóit hajlamosak vagyunk csakis férfiakkal azonosítani…. kibővítve esetleg a női szexmunkások körével. Pedig még ha a férfiak valóban gyakoribb vásárlók is, a nők is szép számban képviseltetik magukat! Olyannyira, hogy 2020-ban a vásárlók több mint 40%-a nő volt!

Tévhit: A szexjátékok a férfi örömét szolgálják
Az előző tévhitből, valamint erotikus közbeszédből egyenes ágon következik az elképzelés, hogy a felnőtt játékok célja a férfi élvezetek könnyebb, gyorsabb, gyakoribb elérése, és az ő fantáziáiknak beteljesítése. Nos, a tények ezzel szemben azt mutatják, hogy még a férfiak is női örömszerzőket vásárolnak a legtöbb esetben, és a kínálat túlnyomó része is inkább a hölgyek örömét tartja szem előtt.

Tévhit: Akinek párja van, nincs szüksége ilyen dolgokra
Azt ugye nem kell elmagyarázni, hogy idővel még a legjobb kapcsolatokban is csökken a vágy és a szexuális lelkesedés? Ez nem baj, sőt természetes folyamat, ugyanakkor fontos, hogy különböző módokon életben tartsuk a tüzet, ehhez pedig nem árt néha egy kis segítség. Szerencsére egyre többen mernek ebben a kérdésben cselekedni is, ezt támasztja alá, hogy a vásárlók közel 80%-a él tartós párkapcsolatban.

Tévhit: Minden csak a szexről szól
Mind közül talán ez a leginkább érthető, ám mégis többé-kevésbé téves elképzelés. Igen, nyilvánvaló, hogy így vagy úgy, de minden köthető a szexualitáshoz, ám nagyon sok olyan termék van, ami a párkapcsolaton belüli testi és lelki intimitást, illetve a szexuális egészséget szolgálja. Előbbi legjobb példáit az olyan, kifejezetten pároknak szóló társasjátékok, mint a Hancúr párbaj, a Monogamy vagy az új közönségkedvenc, az AVK: Adsz vagy kapsz?. Ez a három népszerű játék 2020-ban újabb közel ezer pár estéit és kapcsolatát tette színesebbé.

Tévhit: Az “okosok” nem vásárolnak ilyen helyeken
Pont a cikk elején leírt berögződés miatt a szexshopok kínálatáról is teljesen fals képe van sokaknak. Pedig mint az az előző pontokból is kiderült, az itt kapható termékek jelentős része a hétköznapi szex felfrissítésére, izgalmasabbá tételére alkalmas, és mint sok egyéb területen, a tudatos vásárlás és felhasználás kulcsfontosságú. Ez szerencsére egyre jobban jellemzi a vásárlókat, akik összetételében évről évre növekszik a magasabban iskolázottak száma: tavaly már az 52%-ban felsőfokú végzettséggel rendelkezők vásároltak.

Tévhit: Az egészséges szexhez nem kellenek ilyen dolgok
A végére tartogattuk az atombombát, a legnagyobb – és legkártékonyabb – tévhitet, miszerint akinek egészséges a szexuális élete, annak nincs szüksége segédeszközökre. Kezdjük ott, hogy a szexuális segédeszköz egy nagyon félrevezető kifejezés, hiszen azt sugallja, hogy aki ilyet használ, annak problémái vannak, segítségre szorul. Épp ezért a legtöbb eszközre érdemes inkább játékszerként, kiegészítőként hivatkozni.

  1. A mentális egészség elengedhetetlen része az őszinte szexualitás, mind fantázia mind megélés tekintetében. Ehhez szükség van a saját testünk megismerésére és megszeretésére, a vágyaink felismerésére, elfogadására, valamint a partnerünkkel való nyílt, őszinte kommunikációra. Ezekben mind támaszt nyújthatnak a különféle kiegészítők, amiket egy szexshopban találhatunk, valamint a tudatos hozzáállás. De ha ez nem lenne elég, a fizikai egészséghez is jelentősen hozzájárul a szex, az orgazmus jótékony hatásairól ebben a cikkben olvashatsz.

És természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül azokat a termékeket, amik nem (feltétlenül) a szexuális élvezetek fokozását szolgálják, de hozzájárulnak az szex egészséges és biztonságos gyakorlásához. 2020-ban például slágertermékek voltak az intim fertőtlenítők (a toplista élére is egy ilyen termék került), valamint a vízbázisú síkosítók (amik a leadott rendelések 10%-ában megtalálhatók voltak). De a 66 ezernél is több elhasznált óvszer is bizonyítja, nem kell perverznek lenni ahhoz, hogy találj valami neked valót egy szexshopban.

A szex bolt története

Az első szexi butik a 20. század közepén jelent meg Európában. Valószínűleg nem kereskedelmi, hanem szexuális nevelési cél volt. A 60 -as években Németországban nyitottak egy üzletet olyan árukkal, amelyeket korábban bizonyos férfi és női betegségek kezelésére szántak. De valódi céljuk az volt, hogy mindenki kedvében járjon, aki megkóstolja őket.

Természetesen a modern szórakoztató üzletek nem hasonlíthatók úttörőikhez. A szexbutikok tulajdonosai szerte a világon társadalmi elutasítással és felháborodással szembesültek, bár az ilyen helyek nagy érdeklődést váltottak ki, mégis illetlennek tartották őket. Amerikában például a törvényi korlátozások miatt sok szexbolt nem tudott fejlődni. A lakóövezetektől bizonyos távolságra kellett elhelyezni őket. Így a Vörös Lámpák egész külvárosi utcái alakultak ki, ami természetesen nem járult hozzá ezen létesítmények népszerűségéhez.

A jelenlegi helyzet drámaian megváltozott. A szexuális forradalom népszerűsítette a szexuális élvezetet, és lehetővé tette, hogy az intim játékok új életet találjanak. Az intim üzletek a világ minden tájáról új találmányokkal és leletekkel fognak feltöltődni. Az internet pedig lehetővé tette a vásárlók számára, hogy anonim módon otthonuk kényelméből megszerezzék, amit akarnak. És ez a modern szexboltok egyik legfontosabb előnye.


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!