Internetes személyiséglopás

Az online feketegazdaság már nagyobb üzlet a drogkereskedelemnél, a világhálón 3 másodpercenként lopnak személyes adatokat, naponta 7,92 millió adathalászó levél forog az interneten. Tapasztalt szakembereket kérdeztünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk magunkat minél hatékonyabban megvédeni a netes bűnözőkkel szemben. Az internetes bűnözés célja manapság már nem az, hogy kártevő programokat terjesszenek a neten. Az adattolvajok inkább megpróbálnak különböző módszerekkel hozzájutni az internetezők pénzéhez. Az informatikai bűnözés a 21. században nemcsak a számítástechnikai infrastruktúrára jelent veszélyt, hanem közvetlenül az üzleti folyamatokra is. Az adatlopás, adatkiszivárogtatás, a rosszindulatú programkódok elszaporodása, vagyis az IT-bűnözés egyre gyakrabban fenyegeti mind a magánembereket, mind a cégeket. Az ellopott információt a bűnözők áruba bocsátják, hiszen rengeteg olyan szervezet akad az online alvilágban, amely további anyagi előnyre tesz szert ezeknek az adatoknak a felhasználásával. A szakemberek szerencsére kezdik megismerni, hogy a bűnözők milyen módszerekkel szerzik meg, illetve terjesztik az információt, és hogyan kereskednek vele.
A wifi elterjedése óta rosszabb a helyzet, hiszen bárki nyugodtan megállhat a házunk előtt, és megfelelő felszereléssel lelophatja a számítógépünk minden adatát. Ráadásul ahogy gépünkről le, úgy fel is tudnak tölteni adatokat.
“Igencsak nagy károkat okozhatnak azzal valakinek, ha a gépére pedofil tartalmakat töltenek fel, és rászabadítják a szervezett bűnözési osztályt. Sok-sok kellemetlenséggel járó procedúra lesz ebből” – hozott fel egy példát Dr. Lázár László, az Israeli Operation Security Academy vezetője. A netes adatlopás több száz millió forintos üzleti károkat okozhat. “Ez történt akkor is, amikor egy cég tenderének teljes anyagát számítógépen tárolta, amelyet a benyújtás előtti napon a konkurencia feltört, és ennek birtokában egy sokkal kedvezőbb ajánlatot tudott összeállítani, megnyerve a tendert” – mesélt el egy megtörtént esetet Dr. Lázár László.
Személyiséglopás a weben – Az online feketegazdaságban a személyiséglopásra szakosodott bűnözők célja, hogy az illető adataival hozzáférjenek annak pénzéhez. A személyiséglopás ugyan Magyarországon nem olyan gyakori, mint külföldön.
Ismert történet például Sarah Palin amerikai szenátorasszony esete, akinek rengeteg adata keringett a neten, miután jelszó-emlékeztetője igen könnyen megfejthető volt. “Ezen a területen profi kiberbűnözők módszerei nagyon változatosak: az internetes adathalászat mellett gyakori például, hogy a szemétből kikukázzák és a számláról lenézik az adatokat, vagy valamilyen adategyeztetésre hivatkozva telefonon kérik el” – mondta el a Deluxe Magazinnak Gombás László, a Symantec vezető rendszermérnöke. Közkedvelt módszer még az e-mail levelesládák feltörése is. A jelszó-emlékeztetővel új jelszót generálhat a hacker, így az összes többi rendszerhez is hozzáférhet.
Ne adjunk meg adatokat e-mailben – A kiberbűnözők igen kártékonyak, idén csak a hamis e-mailek a fogyasztóknak több mint 140 milliárd dollár (közel 26 ezer milliárd forint) kárt okoztak világszerte. A feketegazdaságban meg lehet venni nemcsak a bankkártya-információkat (kártyaszám és lejárati idő), hanem a kártyán szereplő nevet, a számlázási címet, a telefonszámot, a kártya hátán levő biztonsági kódot (CVV2 szám) és a PIN-kódot is.
Az ellopott személyazonosságokból eredő károk helyreállítási összege 100 és 300 dollár (18 500 és 55 500 forint) között van. Védekezni lehet a támadások ellen, ha vírusvédelemmel és tűzfallal ellátott számítógépről internetezünk. Nem minden esetben elég csak a vírusirtó és a tűzfal, például személyazonosság-védelemre, behatolásgátlóra is szükség lehet. Védelem nélkül azonban az internetre való csatlakozástól számítva négy percen belül fertőzötté válhat a számítógép.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Dildóval izgatja partnere prosztatáját Lingurár Éva szopás közben

Erezetes dupla dildóval izgatja a férfi prosztatáját Lingurár Éva, miközben szájjal és a vaginájával kényezteti. [...]

A merevedési zavar legyőzése nem is olyan nagy dolog

A kínaiak már több ezer éve ismerték az impotencia jelenségét, és a taoisták sajátos módszert [...]

Gumi szexpartner, szexbaba beszerzés és a nemi élet vele

A gumibaba, szexbaba mindig segít felvidítja a magányt és maximális örömet szerez. Fő előnye a [...]

Dildóval szexel Mecseki Anett és Medgyesi Bernadett

Medgyesi Bernadett és Mecseki Anett pornós nevén Black Diamond leszbikus pornó a Szexpláza szexshop webáruház [...]