Elnézést kért a gyerekmolesztálásokért a pápa

pedofil-pap-ejnye-bejnyeXVI. Benedek szerint az egész egyház csak szégyent és lelkiismeret-furdalást érez az írországi gyerekmolesztálási esetek miatt. A homoszexuális papok mellett a  molesztálóknak a pápa szerint nem csak az egyház előtt, de a bíróságok előtt is felelnie kell. XVI. Benedek arról nem beszélt, hogy megbüntetik-e azokat egyházi vezetőket, akik megpróbálták eltussolni az ügyeket.
Az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír XVI. Benedek pápa a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt az ír katolikus egyházhoz intézett, szombaton Rómában nyilvánosságra hozott pásztorlevelében.
“Mélyen sajnálom azokat a károkat, amelyeket papok, szerzetesek és apácák okoztak ír katolikusok generációi számára. Érthető, ha nehezen tudnak megbocsátani és megbékélni az egyházzal” – írta a katolikus egyházfő. Írásában az egyház nevében kifejezte a szégyent és a lelkiismeret-furdalást, amelyet “mindannyian érzünk”. A pápa felszólította azokat a papokat és szerzeteseket, akik a pedofília bűnébe estek, hogy ismerjék be nyíltan gyalázatos tetteiket, és feleljenek értük Isten színe és a bíróságok előtt. XVI. Benedek szerint a bűncselekmények elkövetői visszaéltek a fiatal hívek és szüleik bizalmával, és szégyent hoztak az egyházra.
Az írországi katolikus egyházat az utóbbi egy évben két olyan vizsgálati jelentés rázta meg, amelyek az egyházi személyek kiskorúak sérelmére elkövetett múltbeli szexuális visszaéléseit dokumentálják. Ajelentések szerint a katolikus intézményekben évtizedeken át vertek és erőszakoltak meg gyermekeket. 2009 novemberében tették közzé az 1975 és 2004 között elkövetett visszaélések kivizsgálásáról szóló Murphy-jelentést, amely szerint az ír egyházi hatóságok egészen az 1990-es évek közepéig eltussolták a széles körben elkövetett szexuális visszaéléseket.
Súlyos hiba: A pásztorlevélben XVI. Benedek azt írta, hogy az ír püspökök súlyos hibát követtek el az egyházon belüli szexuális visszaélések kezelésekor, mert nem alkalmazták az egyház saját törvényeit, amelyek ilyen esetekben szigorú büntetést írnak elő. Az egyházfő “apostoli látogatást”, vagyis egy vatikáni különmegbízott által folytatandó vizsgálatot rendelt el egyes ír egyházkerületeket, papi szemináriumokat és rendeket illetően.
A Vatikán esetleges felelősségére nem utalt a pápa, és arra sem tért ki, pontosan milyen büntetésre számíthatnak azok az ír püspökök, akik az áldozatok és az ír kormányzati vizsgálóbizottság szerint évekig részt vettek a visszaélések elleplezésében. A pásztorlevél külön szól az áldozatokhoz, az áldozatok szüleihez, a visszaéléseket elkövető papokhoz, az ír püspökökhöz, valamint az ír hívek közösségének egészéhez. A hétoldalas levelet várhatóan vasárnap olvassák fel az írországi templomokban. A dokumentumban XVI. Benedek csak az írországi üggyel foglalkozik, és nem tér ki más, a közelmúltban több európai országban, köztük a pápa szülőhazájában, Németországban kirobbant hasonló botrányokra. Nem csak Írországnak szólt: Üdvözölte XVI. Benedek pápa pásztorlevelét a német katolikus egyház. Robert Zollitsch freiburgi érsek, a német katolikus püspöki konferencia elnöke a papi pedofíliával kapcsolatos pásztorlevél szombati közzététele után elhangzott nyilatkozatában úgy értékelte, hogy XVI. Benedek az írországi püspökökhöz intézett üzenetében valójában az egész katolikus egyház számára világos utasításokat fogalmazott meg. Nem sokkal korábban egyébként az érseket azzal vádolták meg, hogy csaknem 20 évvel ezelőtt maga is részt vett egy, a freiburgi érsekségben elkövetett szexuális bűncselekmény eltussolásában.
XVI. Benedek pápa szombaton közzétett pásztorlevele az egyházon belüli visszaélésekkel kapcsolatban Ausztria számára is világos mércét mutat – jelentette ki szombaton Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek, az osztrák püspöki konferencia elnöke. “Érezni a levélből, hogy a pápa felismerte a csalódottságot és haragot, és világos számára, hogy az ügy nem kizárólag Írországra korlátozódik – mondta Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek, az osztrák püspöki konferencia elnöke is.
Az áldozatok elégedetlenek: Elégedetlenek a pápa pásztorlevelével az egyházban történt szexuális visszaélések ír áldozatai, mert túlságosan csak az alsópapságra összpontosít, és nem foglalkozik az egyházi vezetők felelősségével – jelentette ki szombaton az áldozatokat képviselő legnagyobb csoport vezetője. “Az első gondolatom az volt, hogy ez a levél mélyen kiábrándító. Messze van attól, hogy válaszoljon mindarra, ami az áldozatokat nyugtalanítja” – mondta Maeve Lewis, a One in Four (minden negyedik) csoport igazgatónője. “A levél nem ismeri el a Vatikán és az ír főpapság felelősségét azért, hogy megvédték a vétkeseket” – mondta Lewis, aki szerint a pásztorlevélből semmi nem utal arra, hogy a katolikus egyház vezetői körében létezne valamiféle új látásmód. [Bulvár] Templomban szopott a pap – A pedofilia nem csak a katolikusoké – Ortodox szexbotrányok


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Gyertek el szexshopunkba, hogy jobban élvezzétek a szexet

Az első magyar szexshopba ≡ M e g h í v ó ≡  ismerd az [...]

Erotikus segédeszköz ajánló, webáruház és szexshop bolt Budapest, Károly krt. 14.

Önnek rendben van a szexuális élete? Ez a kérdés folyik a csapból is. Viszont van [...]

Szexshopban mutogatta melleit VV Dya, Kovács Diána

Budapesten sok sexshop található, közülük az Intim Center a legrégebbi a Károly körúton az Astoria [...]

Merevedési zavarnál ki a hibás és mit kell tenni?

Annak érdekében, hogy egy férfi érzelmileg és fizikailag egészségesnek érezze magát, különös figyelmet kell fordítani [...]