A szex mindent elad

gucci_pinaKi vállalná be azt, hogy egy reklámfotó kedvéért szögletes Gucci G betűt trimmeltessen a punci szőrébe? Volt, aki megtette, le is fotózták, lett is botrány belőle. A Gucci a reklámfotó betiltását és egy masszív büntetést, Caren Kass – a modell – pedig a hírnevét köszönheti ennek.
Időről időre előkerül a téma: vajon mi szükség arra, hogy a legkülönbözőbb termékeket nyers szexualitással, kétértelmű szituációk mutogatásával próbáljanak eladni a nagyérdeműnek. A kérdésre a válasz pedig mindvégig ott van az orrunk előtt: azért, mert így sikerül. A reklámokban megjelenő szexualitás története csaknem százötven évre nyúlik vissza! Mindenkit megnyugtatok: nem fogunk a kezdetekkel foglalkozni. Írásunk az elmúlt évek erotikus reklámjaiból szemezget az önök szórakoztatására és a piacgazdaság nagyobb dicsőségére.

A párocska felébred az ágyban. Fehér ágynemű, szelíd napsütés. A fiú puszit ad a lány vállára, majd mindketten felkelnek, felveszik fehérneműjüket. Elindulnak kifelé a szobából, le a lépcsőn, mindenhol megtalálják egy-egy ruhadarabjukat. Az utcán egy pólót egy parkolóóráról, egy másikat egy közlekedési lámpáról akasztanak le és vesznek fel. Végül megérkeznek a közértbe, ahol mindketten visszabújnak a cipőjükbe, és tolják tovább az esemény előtt megkezdett bevásárlókocsit. Ha most lennék kamasz, biztosan rengeteg Axe dezodort fújnék magamra, és várnám a hatást. Az Axe-hatást. Azt, hogy a gyönyörű lányok ismeretlenül is tapadjanak rám, a közértből vigyenek ágyba, még akkor is, ha egyáltalán nem járok közértbe…
És ha nem jönne be – lássuk be, azért erre is van némi esély –, fellázadnék, és műemlék épületek oldalára fújnám neoluxszal: „minden reklám hazudik!” Valóban így van? Aligha. Csak arról van szó, hogy nem a valóságot mutatják, hanem azt, amit látni szeretnénk. Mivel a fenti reklámfilm fődíjat nyert Cannes-ban, akkor biztos, hogy nagyon tudja, hogy mit szeretnénk látni. És tényleg. Attól, hogy egy reklám a szexről szól, nem feltétlenül kell botrányosnak lennie. Persze a termék és a publicitás szempontjából egyáltalán nem árt, ha mégis az. Nem véletlen: a legnagyobb botrányok a legnagyobb cégekhez kapcsolódnak. Igazi profizmus.

Széttett lábak
Hogy is volt ez a Guccinál? A lány a falhoz dőlve áll, a fiú előtte térdel (!), az egy ujjal letolt bugyiból pedig elővillan a logóformájúra fazonírozott szőrzet. A női szervezetek tiltakoztak: a kép „hitvány, goromba, és lealacsonyító színben tünteti fel a nőket”. A plakátot az angol hatóságok be is tiltották. A legnagyobb botrányt mégis az Opium nevű parfüm reklámja kavarta. Az óriásplakáton egy meztelen nő fekszik félreérthetetlen pózban. A brit reklámfelügyelet fennállása óta egyetlen reklámmal kapcsolatban sem kapott 720 panaszt, így a gyártó Yves Saint Laurent – később betiltott – hirdetését máig a brit reklám legbotrányosabbjaként tartják számon. Ehhez a céghez kapcsolódik a reklámtörténet első pénisze is, amit az M7 parfüm hirdetésén láthatunk. Bár a szerszám távolról sem kavart akkora botrányt, mint a meztelen nős plakát – igaz, nem is annyira érdekes –, mindenképpen érdemes megemlékeznünk róla. A parfüm- és dezodorhirdetések magától értetődően lettek a szexi reklámozás legfontosabb szereplői. Ha maga a termék kizárólag az érzékekre, azon belül is a nemiségre hat, a reklámnak sincs túl sok választása. Most viszont nézzünk olyan termékeket, amelyek esetében nem ennyire egyértelmű az összefüggés.

Egy jó nyalás
Hja, a jégkrémek! Bár az édes nyalánkságok nem feltétlenül a kontrollt vesztett csajozás velejárói – a pálcikáról csöpögő, megolvadt dzsuszttal könnyen leehetjük a fényesre glancolt partiszerkót –, mégis alig van jégkrémreklám, ami nem azt ígéri, hogy ha őt választod, menten a tied lesz a strand nője. Emlékszem, tiniként mennyit nevettünk a Calippo jégkrémen, ami reklám nélkül, már önmagában is durva obszcenitás, de koncentráljunk most a reklámokra. „Soha sem felejtem el az elsőt” – szól a Magnum szlogenje, ami – feltéve, ha nem a Magnumról beszélünk – alighanem igaz is. A Magnumok közül viszont nem az első, hanem a pálcika nélküli produkálta a legemlékezetesebbet. „Az erősebb nemnek” fősorú hirdetés 2001 márciusában – árvizek és ónos eső közepette – taglózta le a magyar vásárlókat. A stratégiát jól kigondolták: a szokásos jégkrémreklámdömpingnél jóval korábban, a szokásosnál lényegesen provokatívabb kreatívval rukkoltak elő. Vitték is, mint a cukrot.
A hirdetést furcsa módon nem tiltották be. Az Önszabályozó Reklámtestület etikai bizottsága csupán arra hívta fel a reklámozó figyelmét, jól válassza meg, mely célcsoportnak próbálja beadni a bikinis Magnum-reklámot. Három nap alatt át kellett viszont ragasztani az egyik női magazin magyarországi bevezető reklámjának hirdetéseit, amelyeken egy férfikéz takarta el az egyébként meztelen modell mellét. Bár a plakát a célcsoport körében rendkívül népszerű volt, mégis a legnagyobb vihart kavarta a hazai hirdetések közül.

Kóla, sör, stb.,
Ott vannak azután a kötelező bulikellékek, a szesz- és üdítőreklámok. Emlékszem, amikor a Coca Cola Light reklámfiúja egy interjú végén vacsorázni hívta Demcsák Zsuzsát, és ő nemet mondott. Zsuzsa azóta boldog házasságban él, gyermeket szült, de akkoriban a lányok egy emberként verték a fejüket a falba, hogy ekkora balek hogy lehet valaki. Az üdítőitaloknak persze megvan a másik oldala is, hiszen nem egy, nem is két embert ismerek, aki sokat adna érte, hogy Dobó Kata tőle kérjen még egy Pepsit.
A söröknél – a nagyon hangsúlyosan férfi célcsoport miatt – hagyomány, hogy erotikát csempésznek a hirdetésekbe, de ez szinte sosem lépi át azt a határt, ami után már szexinek vagy közönségesnek tartanánk. A Becks tavalyi bevezető kampányában szerepelt például a „szőrös hasú” plakát, amin – a lidérces elnevezés ellenére – egy rendkívül szexi, pihés, női has volt látható, és ami után csak az nem akart Beckset inni, aki fából van.
Továbbmennek viszont a röviditalok reklámjai, amik már jobban felvállalják a buli hevületét és a szexualitást. Itt tulajdonképpen akármelyik idevágó reklámot megemlíthetnénk, úgyhogy néhányat fel is sorolunk: a Jagermeister hátról lenyalt kérdőjele csak sejtelmes erotikát sugall, a Bailey’s smároljuk-le-a-csapost koncepciója már kicsit direktebben jeleníti meg azt, hogy hová vezet a reklámozott termék mértéktelen fogyasztása. Ebbe a sorba tartozik a St. Hubertus vadászjelenete és a Bacardi reklámfilmjei is, mindegyikük azt sugallja: a gyors és hatékony ismerkedés legjobb módja, ha hirtelen mindketten betörülköztök, erre pedig mi más lehet jobb eszköz, mint a tömény szesz, hiszen még pisilni sem kell utána.

Jelen sorok írójának személyes kedvence viszont – már ami a bulivonalat illeti – a mustáros Chio Chips néhány évvel ezelőtti bevezetőfilmje. A sztori szerint a diszkó a táncoló chipseken kívül fűszerekkel, zöldségekkel van tele, akik a szeletelős zenére szintén önfeledten ropják. Ebben a miliőben jön össze – némi eufémizmussal – a chipscsaj és a mustárfiú, és szerelmük gyümölcseként születik meg az új termék. Ahogy a reklám fősora mondja: „az új generáchio.” Az új generáchio egyszerre jelenti az új termék megszületését, és azt, hogy a reklámot olyan generációnak szánják, akinek némi kamatyolás nélkül hiába próbálnának eladni bármit is.
A szaksajtó az animációs filmbe ágyazott reklámnak főleg a grafikai nehézségeit emelte ki, de hát könyörgöm: itt arról van szó, hogy a mustár megkeféli a chipset szombat este a diszkóban, ami egymás között szólva azért önmagában is meglehetősen mókás.
Rossz aki rosszra gondol! Az sem ritka, amikor a termék távolról sem kapcsolódik az erotikához, a reklám mégis szexuális utalást tartalmaz. „Otthonában felállítjuk” – hirdeti magát őszinte megrökönyödésünkre Fischer Anikó hidromasszázs-zuhanyfülkéje. Azt gondolhatnánk, hogy a zuhanyfülke egyébként csak azért szerepel fekvő helyzetben az óriásplakáton, mert konkrétan úgy fér rá, és valószínűleg nem is tévednénk nagyot. Ebből a praktikus kis nüánszból kovácsoltak erényt a reklám találékony szövegírói, akik így már bele mertek tenni egy meztelen nőt is a fekvő zuhanykabinba, hiszen az már nagyon is patentosan belepasszol a hirdetés koncepciójába. Ugyanilyen meglepő, amikor lakóparkok hirdetik magukat nehezen félreérthető utalásokkal. A pilisi Magdolna-völgy „szép fekvésű telkek” plakátja csak előkészítette a talajt – stílusosan: megágyazott – a Marina-part idei kampányának. A plakáton Horvát Éva exszépségkirálynő látható, névvel, telefonszámmal – na jó nem az övével, mintegy ellenpontként, ha valaki mégsem akar Kokó szomszédja lenni. A reklám egyébként erősen megosztotta a fogyasztókat, de kétségtelenül több ötlet van benne, mint az átlagos „és még a pincében is uszoda van” jellegű lakópark-hirdetésekben.

spermas_csajA Puma legalább hevesen tiltakozott, amikor az „álreklámja” nem hivatalos csatornákon terjedni kezdett a weben. Bár gyanítható, hogy a reklám valóban a cégtől indult ki, és az egész tiltakozás csak egy ügyes reklám volt a reklámnak, az igazság végül sosem derült ki.
A kép egyébként – különösen az előző opus fényében – nem különösebben durva: a fiú előtt térdelő lány csak addig sejteti az orális aktust, amíg észre nem vesszük a combján a fehér foltokat.
Innentől kezdve a sejtetésre már semmi szükség. Ugyanennek az irányzatnak a magyar változata volt idén tavasszal a Malév „menjetek el egyszerre” feliratú plakáthamisítványa. Bár túl élethű ahhoz, hogy elhiggyük róla, amatőr munka, az Urban Legend hamar elterjedt: valaki az ügynökségnél „poénból” csinálta a plakátot, ami azután túl erős volt, és a cég nem merte bevállalni. Mindegy, egy jó nevetést megért.

Lássuk, mi az, ami még ebben a cikkben is keretes anyagba szorult: bizony, vannak olyanok, akik nemhogy szexuális, de egyenesen pornográf reklámokat készítenek. Mi pedig őket is megnézzük, hogy mire mennek vele. Először is arcpirulva kell felkonferálnunk egy belga MMS-hirdetést, ami – neki legyen mondva – legalább a termékből indult ki. Ami a képen látható, azt még leírni is szégyelljük, nézzék meg inkább magát a plakátot. A hirdetés szövege: „El tudnád ezt mondani SMS-ben is?” – írja a Playboy


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

A kétvégű műfaszt szeretik a leszbikus lányok, Suppan Klaudia és Farkas Szilvia

Dupla, kétvégű dildót szeretnek a leszbikus lányok, Suppan Klaudia és Farkas Szilivia magyar pornósztárok. A [...]

Kicsi a péniszed és nagyobb farkat szeretnél?

Mi a teendő, ha kis péniszed van? A farok mérete növelhető? A test és a [...]

Férfi kényeztetők, maszturbátorok az Intim Center szexshopból

Pároknak és magányos férfiaknak is ajánljuk ezeket a kényeztetőket. Anyagukban, felépítésükben és tudásukban igen sokszínű [...]

Két lány közötti partnercsere, avagy mit motivál a dildó

Két lány között az úgynevezett férfi és női szerepek szinte kizárólag partnerfüggőek. És úgy cserélgetik [...]