Női szexturizmus: a fizetett kaland szoft formája

Nők is keverednek fizetett “kalandba” távoli országokban, idegenekkel, csakhogy ez a fajta szexturizmus egészen másképp működik, mint a férfiak thaiföldi kirándulásai. A neve ugyanis nem véletlenül románcturizmus: a szolgáltatás itt erős érzelmi töltetettel is rendelkezik.
Erika házasságának kudarca óta a szüleinél lakik, és gyűlöli a “szingli” címkét: “Képtelen vagyok öntudatos, büszke nőként megélni a magányt. A válásomat követően a munkámba temetkeztem, és fogalmam sincs, mikor szórakoztam itthon utoljára. Hat éve, júliusban egy barátnőm unszolására végül elutaztam Spanyolországba. Talán az idegenség, a nyelvtudás hiánya vagy az ismeretlenség tette, nem tudom. Soha életemben nem viselkedtem még annyira oldottan és gátlástalanul, mint a tengerparton. Azóta minden évben itt töltöm az öthetes nyári szabadságomat.” Koránt sincs ezzel egyedül: a világ különböző tájairól nők tömegei keresik fel az “egzotikusnak” mondott – vagy otthonról legalábbis annak tűnő – országokat, hogy saját pénztárcájuk terhére eltöltsenek néhány napot egy helyi férfival. Merthogy ez a sorok között rejlő igazság.

Titkárnőszindróma vagy románcturizmus
“Kanadaititkárnő-szindróma” – keresztelték el a jelenséget a barbadosiak. Megérkeznek az agyonstrapált, ámde tehetős, kalandéhes csajok a Karib-tengerhez, és már az első estéjüket sikerül egy, többnyire náluk pár évvel fiatalabb csábító karjaiban tölteniük. “A törökországi terepmunkám során találkoztam Jeannel, egy ötvenes amerikai nővel – meséli egy antropológushallgató. – Szinte semmilyen reális ismerettel nem rendelkezett a térségről, csak ájuldozott, hogy mennyire gyermekien tiszták és kedvesek a helyiek. Hamarosan sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnie egy igen jóképű, isztambuli egyetemista sráccal, aki fel is bontotta az eljegyzését a menyasszonyával, hogy aztán a rákövetkező évben hites férjként zöld kártyát kaphasson az Államokba.” Rosszmáj ide vagy oda, a történetből látható, hogy a nők sok esetben egészen más típusú viszonyokba keverednek az “őslakosokkal”, mint a szexturistának nevezett férfitársaik.
Az angol nyelvű szakirodalom inkább “románcturizmusnak” hívja a nők nyári portyáit. A férfiakkal ellentétben a hölgyek például igen ritkán fizetnek magáért a szexuális szolgáltatásért: “Nem úgy kell elképzelni, hogy ácsorognak a srácok forrónadrágban a víz mellett, nyakukban az árcédulával – avat be egy Görögországba járó német asszony. – A barátnőimmel sétálgatunk az utcákon, betérünk egy-két klubba, táncolunk, és előbb-utóbb úgyis akad valaki, aki felajánlja, hogy megmutatja a várost. Ilyenkor már nem kérdés, hogy te állod a cechet, ha elvisz a legpatinásabb koktélbárokba – kicsit vonakodik, zajlik a színjáték, hogy ő csak a bejáratig kísér, ez nem neki való hely satöbbi, de ettől válik még izgalmasabbá a játék. Ha jól sikerül az éjszaka, gyakran előfordul, hogy ugyanazzal a pasival töltöm az egész nyaralást. Nem mondanám, hogy ekkor már az érzelmeknek nincs szerepe, de hazatérve úgyis mindig helyreáll minden. Egyszerűen feltöltődöm, és borzasztóan jót tesz az egómnak is a kényeztetés!”
Szociológusok szerint a női szexturizmus a prostitúció igénybevételének afféle szoft formája: tekinthetjük üzletnek, hiszen nyilvánvaló az adás-vétel, csak az áru és a vásárlás stílusa más. Míg mondjuk a Thaiföldön vadászó férfiak egyértelmű, világosan körülírható, egyszeri szolgáltatást várnak el és kapnak meg a pénzükért, addig a nők esetében jóval elmosódottabbak a portéka körvonalai. A biznisz többnyire nem egyszerűen a testiség, hanem a romantikus kaland, a “szerelemre lobbanás” eljátszása, az egyre nagyobb tétekkel zajló flört körül forog – miközben a háttérben zajló “csúnya” pénzügyi tranzakció is átszíneződik és újraértelmeződik: “Oké, itthonról belátom, hogy ezeknek a srácoknak egyszerűen kell az anyagi plusz az életben maradáshoz. De amikor ott vagyok, szeretem átadni magam az érzésnek, hogy a csillogó tekintetek az én számukra szokatlan szépségemnek vagy annak a szexuális szabadságnak szólnak, amit a helyi lányokkal ellentétben velem igenis átélhetnek!” – írja egy francia nő a blogján Kubáról.
A direkt szexuális szolgáltatás megvásárlását elutasító, vagyis inkább a “színházért” fizető nők a mindennapi életükben általában erős nyomás alatt álló, jól fizetett dolgozók, akik ritkán szabadulnak meg a rájuk nehezedő súlyoktól (és itt nem egyszerűen a munkahelyi terheléssel, hanem az általuk viselt merev álarcokkal is számolnunk kell, amelyek nem teszik lehetővé a spontán viselkedést vagy az érzelmek kimutatását). A románcturisták életébe így egy furcsa kettősség épül be: a túlszabályozott, mindenféle gátlással/önfegyelemmel turbózott hosszabb szakaszba beékelődnek a szabadság periódusai, amikor az idegen hely egy újfajta személyiséget hív elő. A nyaralás alatt számos olyan érzelem/vágy is vállalhatónak tűnik – a tetszés, a csábítás, a nőies nőként létezés, a flörtölés, a testiség vagy az élvezet igénye -, amelyről “civilben” vagy nem vesznek tudomást, vagy meglehetősen lekicsinylően értékelik.

Bár úgy tűnik, hogy az “őszintétlen mindennapok” néhány hetes kompenzációja megoldást kínálhat a problémákra, azért számos a hátulütő: “Egész évben erre az öt hétre spórolok. És eddig még mindig bejött: csodálatos napok voltak – mondja Erika. – Mégis, képtelen vagyok rájönni, hogy itthon miért nem működik mindez. Mások a férfiak? Más a magyar mentalitás? Nyilván ez is benne van a pakliban. De amikor véget ér a szabim, úgy érzem, mintha az igazi életemből kellene visszatérnem valami látszatvalóságba. Hónapokig rendesen depressziós vagyok, és a végén már úgy látom, hogy ezekkel a spanyol utakkal is ugyanúgy átverem magam, mintha ki sem mozdulnék”. A személyes kudarccal való szembesülés mellett persze felmerül a kérdés, hogy vajon a gazdag, nyugati nő plusz a kevesebb vagyonnal rendelkező, a testét – némiképp más módon, de mégis – áruba bocsátó helyi férfi kapcsolata nem ugyanarról a nagyképű erőfitogtatásról, az “én itt bármit megtehetek, hiszen mindent megvehetek” attitűdről, vagyis arról a sokat kárhoztatott kizsákmányolásról szól-e, amiért a férfi szexturistákat kíméletlenül kritizáljuk.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Pénisznövelés, pénisznagyobbító eszközök és szerek természetes anyagokból

Sok férfi elégedetlen nemi szervének méretével. A pénisz hosszát és vastagságát célzó eljárások két főbb [...]

Növelhető a potencia, hogy mindig felálljon amikor csak kell

A felálló pénisz, a hímvessző erekciója a férfi szexuális öröm egyik kulcsa… Hogyan kell aktiválni? [...]

Szexshopban kapható szexuális segédeszközök, Intim Center vásárlási tanácsadás

Az Intim Center Szexshop Budapest belvárosi üzletének ajánlata, a vásárlók véleménye alapján válogatva. A termékeket [...]

Jó és hatékony potencianövelő rendelés vagy személyes vásárlás

A férfiak erekciós problémái ritkán alakulnak ki önmagukban. Gyakran előfordul, hogy a merevedési zavar fiziológiai [...]