Terhes szex: kilenc hónap szex hármasban

A terhesség alatti szexről rengeteg mendemonda terjeng a magzatra káros pózoktól a fertőzés veszélyig. Azonban hiába kerül tisztába az ember azzal, hogy ezektől nem kell tartani, sokszor így is nehéz ágyba bújni abban a kilenc hónapban. Pedig a terhesség alatti szex mindenkinek jó – a magzatnak is.
terhesBár az internetes nőgyógyászoktól kezdve a sztárszexológusig ezer helyről hallhatjuk, hogy a terhesség alatti szexualitás a ded megszületéséig elfogadható, azért csak ott motoszkál bennünk a vicc a kisbabáról, akinek a világrajövetele után első dolga homlokon csapkodni az édesapját: “Jó ez neked, jó ez neked?” A gyermek egészségéért való aggodalom ugyanakkor a kérdéskörnek csak egy soványka szelete: a kívánás-undorodás gyors váltakozásától a hormonális háttér alakulásáig sokrétű a problematika, amit az “áldott állapot” és a nemi élet összeboronálásakor figyelembe kell vennünk. Noha a terhesség többnyire megszépíti a nőket – a bőr tündöklőbben ragyog, mint amit a gyógynövényes mélyhámlasztás valaha is produkálni képes, a haj csillámlik, az orca felüdül -, a sugárzás nem feltétlenül arányos a szexuális vágy erősödésével. Az első trimeszterben – különösen az első gyermek érkezésekor – a nemi izgalmat gyakran gáncsolja el a szorongás. A hányinger, a fáradtság és a levertség eleve alááshatják a libidót, ám a gyerek jólléte vagy a szeretkezés okozta vetélés miatti alaptalan aggodalmak – legalábbis normál terhesség esetén – interferálnak a szexre koncentrálással. Azaz olyan zavaró gondolati-hangulati állapotot hozhatnak létre, amelynek a szex iránti érdeklődés időleges elveszítése lehet a végeredménye.

Biológiailag a legideálisabb
“Az első két-három hónapban egyszerűen nem volt kedvem a szerelmeskedéshez – meséli az immár háromgyerekes Olga. – Ha mégis, akkor előfordult, hogy sohasem tapasztalt erővel kívántam a szexet, aztán mihelyt hozzáfogtunk, csak kiábrándulást és viszolygást éreztem. Akárcsak a kajákkal. A negyedik hónaptól viszont valahogy elült az izgalom: természetessé vált, hogy gyereket várok. Azt is tudomásul vettem, hogy ez egy normális helyzet, amelyben nyugodtan tehetem a dolgaimat úgy, ahogy az nekem jól esik. A szeretkezéseink nem egyszerűen gyakoribbakká, hanem a pózok váltogatása, az ötletelés és a kreativitás miatt jóval izgalmasabbakká is váltak, mint korábban.” Különböző felmérések is alátámasztják, hogy a második három hónapban jelentősen erősödik a szexualitás iránti vágyakozás: a szokatlan méhösszehúzódásokra való korábbi, erőteljes figyelem alábbhagy, a szerelmeskedésre történő fókuszálás a félelmek csökkenésével javul.
Mindehhez hozzájárul a fogamzásgátlás nyűgétől való megszabadulás, és a nem kívánt terhesség miatti körömrágás megszűnése is. A mellbimbók a szokásosnál érzékenyebbekké válnak; a nemi szervekben növekszik a vérbőség, ami ugyancsak fokozza a szenzitivitást (a nők egy része javuló orgazmuskészségről, sőt, a többszörös kielégülés átéléséről is beszámol). A hüvely a fokozott véráramlásnak köszönhetően összeszűkül – növelve ezzel a férfiak örömét -, és könnyebben, gyorsabban nedvesedik. A biológiai háttér tehát alapvetően kedvez a heves szeretkezéseknek – sok esetben azonban valami mégis hibádzik.

Nem megy, mert nem ugyanaz
“Gyakran eszembe jutott, mennyire jólesne, ha összebújnánk a férjemmel, de mikorra hazaért, már tejesen elkeseredett voltam – mondja egy harminckét éves nő. – Nézegettem magam a tükörben, és a vastag derekamat, a narancsbőrös combjaimat, a megduzzadt melleimet bámulva arra gondoltam, hogy ha levetkőzöm előtte, csak szánalomból fog szeretkezni velem. Egész nap ott sertepertélnek körülötte a feszes, huszonéves titkárcsajok, és erre egy ilyen bálnával kell ágyba bújnia. Inkább azt hazudtam neki, hogy kimerít a terhesség, és félek a baba miatt.” A nők önértékelését jócskán lerontják a magazincímlapokról kikacsintó, állapotos hollywoodi sztárok is. Mert egy dolog, hogy Demi Moore meztelen terhesfotói újraírták a szépségről alkotott fogalmainkat, ugyanakkor meg is határozták a “gyermekvárás közben is kívánatos” asszony képét. A “karcsú láb, vékony karok, keskeny csípő – csupán domborodó pocak” előírást nem teljesítők kíméletlen kiosztásnak esnek áldozatul, gondoljunk például a Salma Hayek “kövérségéről” és “csúfságáról” szóló cikkekre, és az álszent sajnálkozásba öltöztetett sumák kárörömre, amikor elhagyta a férje (a média természetesen kizárólag a színésznő “nőiességének elveszítésével” hozta kapcsolatba a szakítást).
Férfioldalról ugyancsak megjelenhetnek aggodalmak és ódzkodások: “Sokáig a gyereket féltettem, és igen óvatos voltam a párommal – meséli Péter, az újdonsült apuka. – Aztán az orvos ismerősök megnyugtattak, hogy még a vérzés is arra utalhat, ha egyébként minden más rendben van, hogy enyhén megsérült az erekben gazdag méhszáj a szeretkezés alatt. Szóval egy idő után már nem is a kisbaba miatti idegeskedésről volt szó… Ahogy nézegettem a feleségemet, olyan másnak találtam. Anyának. Egyre kevésbé tudtam elképzelni, hogy azokat a perverz kis dolgainkat folytassuk, amikre jócskán volt példa a terhessége előtt. Minél inkább érinthetetlennek, a “Gyerekem Mamájának”, vagyis afféle szentnek láttam, annál kevésbé voltam képes szeretkezni vele. Rengeteget simogattam, csókolgattam, de az a régi, dögös izgalom eltűnt belőlem, és csak jóval a szülés után tért vissza.”
A férfiak egy részének – különösen azoknak, akik problémás kapcsolatban éltek/élnek az édesanyjukkal – igencsak nehéz alkalmazkodni ahhoz, hogy a társukat a korábbiaktól eltérő szerepkörben is látják. A problémát voltaképpen a rugalmatlanság, az adott helyzetnek megfelelő “nőkép” előhívására való képtelenség okozza (konkrétan az, hogy szeretkezés közben sem képesek egy kívánatos nőt látni a párjukban az “anya” helyett). Más férfiaknak mindemellett a féltékenységgel is meg kell küzdeniük: azzal a gondolattal, hogy a szerelmük figyelmén és gondoskodásán immár egy másikkal kell osztozniuk.
A bizarr fóbiaszótárakhoz hasonlóan a terhességgel kapcsolatos reális és irreális félelmeinkről is készíthetnénk egy végtelen listát (a magzati fertőzés veszélyétől az orális szex közbeni “légbuborék-befúváson” át a misszionárius póz “veszélyességéig”). Azért nem árt, ha megnyugvásképpen néhány tudományos kutatásra is odasandítunk. Egy 11 000 nő bevonásával végzett felmérés tanúsága szerint például a terhesség alatti szex jelentősen csökkentette a koraszülés kockázatát. Hogy miért? A nemi életet élő nők kevésbé tekintették “abnormális állapotnak” a terhességet. Igyekeztek feszültség nélkül, minél örömtelibben átélni a szülésig tartó hónapokat. Az aggodalmak csökkenése viszont elősegítette a testi-lelki egészség és jóllét fennmaradását. Ami annyit jelent, hogy szexeljünk csak nyugodtan – akár a kisbabánk érdekében is!


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Vibrátorokkal szexel a két pornós Szlanicska Szilvia és Vásárhelyi Bianka

Leszbikus szex, vibrátorokkal szereti egymást a két szép lány. Sokak fantáziáját birizgálja, hogy milyen lehet leszbikus lányok szexuális élete. Mit csinálnak, [...]

Hosszú idejű Maratoni szex Maraton potencianövelővel! Rendelés bolti eladás itt!

A férfiaknak a szexuális funkciózavarok közül a leggyakoribb a merevedési probléma okozta problémák. Míg a [...]

Kicsi a péniszed, és nagyobb, vastagabb farkat szeretnél?

A legtöbb pasi elégedetlen nemi szervének méretével. A pénisz hosszát és vastagságát célzó lehetőségek a [...]

Tuti hely a szexshop Budapest INTIM CENTER a Károly krt. 14. félemelet

Ha nem tudja, hogyan kell finoman utalni a partnerének, hogy valami újat szeretne kipróbálni az [...]