A

Szexlexikon: A

Aberráció
A normálistól eltérő viselkedés a szerelmi életben; nemi és erkölcsi eltévelyedés, beteges hajlam.

Adonisz
A görög mitológiában létező szép férfi isten. A férfiasság jelképe, Afrodité szerelmese.

Affér, szerelmi
Szerelmi kaland értelemben aposztrofálják a mai értelemben.

Afrodiziákum
A szexuális képességet erősítő növényi, állati vagy ásványi eredetű szer, illetve étel. Ezek a szerek serkentik az erotikus fantáziát is. Elnevezésük Afrodité, görög istennő nevéből ered, aki gyönyörű alakjával a szexualitás szimbóluma. Régi idők óta számos növénynek tulajdonítanak vágyfokozó hatást. Ilyen például a ginzeng, a zeller, a petrezselyem, a gyömbér, a szerecsendió, stb. Különböző kultúrákban nagy hagyománya van e szerek használatának, hogy az erekciót, az orgazmuskészséget és képességet növeljék. A kivonatok használatával kapcsolatban érdemes a szakorvos véleményét kérni, ugyanis ezen szerek legtöbbje mellékhatással is rendelkezik. Vágyfokozónak tartanak egyes ételeket is, különösen az osztrigát és a csokoládét.

Agglegény
Nőtlenül maradó, korosodó férfi.

Aids
Magas halálozási arányú, legtöbbször szexuális úton terjedő betegség. Az AIDS kifejezés az angol Acquired Immun Deficiancy Syndrome kifejezés rövidítése, amelynek a jelentése: szerzett immunhiányos tünetegyüttes. Korokozója a HÍV vírus, amely a szervezet immun (védekező) rendszerét támadja meg, így a HIV fertőzött egyén számos egyéb fertőzéssel szemben is védtelenné válik. Először 1981-ben írták le a betegséget. Bár eleinte elsősorban a homoszexuálisok betegségének vélték, ma már ismert, hogy az AIDS heteroszexuális úton is terjed. Ritkábban a vírus fertőzött vérkészítmény útján jut be a szervezetbe – ennek megakadályozására a legtöbb országban (így Magyarországon is) ma már kötelezően szűrik a vérkészítményeket. Mindennapi, társas kapcsolatok útján (pl. kézfogással) illetve cseppfertőssel a betegség nem terjed. A fertőzést követő hetekben általános, más betegségre is jellemző tünetek jelentkezhetnek (láz, nyirokcsomók megnagyobbodása, ízületi- és izomfájdalom, bőrkiütések stb.). Ezt egy éveken át (akár 6-10 éven keresztül tartó) tünetmentes időszak követheti. Évek múltával a betegség tünetei kibontakoznak: súlyos fertőzések, esetenként daganatok alakulnak ki. Magyarországon 2005 végéig közel 1300 HIV fertőzöttet regisztráltak, a diagnosztizálatlan vírushordozók miatt azonban a fertőzöttek becsült száma 3.000-4.000 közöttire tehető. A HIV fertőzés megelőzésének egyik lehetősége a nem fertőzött partnerrel való monogám szexuális kapcsolat. A fertőzés kialakulása megakadályozható óvszer használatával is.

Akt
Különböző művészeti ágakban (festészet, szobrászat, fényképészet) ábrázolt meztelen emberi test.

Aktus, nemi
A nemi közösülés egyik szinoním kifejezése..

Androfília
Homoszexuális férfi fiatal fiúk iránt érzett erős szexuális vonzódása.

Androgén
A herékben és a mellékvesekéregben termelődő férfi nemi hormonok

Anális közösülés
A végbélnyíláson keresztül történő közösülés. A férfi a hímvesszőjét a partnere végbélnyílásába helyezi.

Anorgazmia
A nőknél gyakorta tapasztalható jelenséget, az orgazmus hiányát jelenti. A férfiaknál ritkább. E funkciózavar sok esetben pszichés okokra vezethető vissza – ez pszichoterápiás módszerekkel jól kezelhető. Az anorgazmia néha gyógyszerek (pl. antidepresszánsok) mellékhatásaként jelentkezik.

Antibébi tabletta
A nők által szájon keresztül szedett fogamzásgátló tabletták elnevezése.

Aszexualitás
A nemi érdeklődés teljes hiánya. Általában rossz tapasztalatokra, vagy nevelési, vallási hatásokra vezethető vissza, lehet azonban betegségek (pl. hormonzavarok, alkoholizmus, depresszió stb.) következménye, vagy egyes gyógyszerek mellékhatása is.

Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Legjobb potencianövelők rendelése, vagy személyes vásárlás szexshopban

Mi az impotencia? Az impotencia vagy potenciaprobléma egy férfi részleges vagy teljes képtelensége kielégítő szexuális [...]

Legyél szuperhős a szexben potencianövelővel! Rendelés vagy vásárlás budapesti szexboltban!

A potencianövelők hasznosak lehetnek számos okból. Először is, segíthetnek a férfiaknak abban, hogy jobban teljesítsenek [...]

Budapesten az INTIM CENTER szexshop a legjobb, a Károly krt. 14. sz. alatt a félemeleten

Magyarországon az első és legjobb szexbolt a Budapesten az INTIM CENTER szexshop a Károly krt. [...]

Szexuális termékek ajánlója pornósítva, Intim Shop Budapest

Szexuális termékek és segédeszközök ajánlója, Intim Center belvárosi szexshop üzlet és online webshop Budapest, Károly krt. [...]