Csökkent női nemi vágy problémák

Egyre több nő szenved hipoaktív szexuálisvágy-zavarban, HSDD-ben. Miért és mikor alakul ki, mik a jelei, és hogyan lehet kezelni?
Mi a HSDD?
A hipoaktív szexuálisvágy-zavar a nők körében a legjelentősebb szexuális probléma, és jellemzője a csökkent vagy teljesen hiányos libidószint. A HSDD a szexualitás kerülését jelenti, undort és idegenkedést a szexuális érintkezéstől, amit csökkent szexuális vágy kísér. A betegek mindenfajta szexuális kapcsolatot elkerülnek a párjukkal. Extrém esetekben a páciens a szexuális együttlétet annyira visszataszítónak, gusztustalannak és undorítónak tartja, hogy pánikos tüneteket produkálhat. A hipoaktív szexuálisvágy-zavar fennállhat egy adott partnerrel szemben, vagy általánosságban teljes szexuális érdektelenséget is jelenthet.
Miért alakul ki a HSDD?
A HSDD kialakulásának hátterében leggyakrabban fizikai vagy érzelmi trauma áll. Általánosságban a nők szexuális vágyait egy összetett jelrendszer irányítja az agy, a petefészkek és más nemi szervek között. Sokszor ebben a kapcsolatban – agy és test között – fellépő hiba az, ami a csökkent szexuális érdeklődést okozza. Számos fizikai és pszichológiai tényező lehet a HSDD hátterében.
-Fizikai problémák, mint például cukorbetegség, vaginális gyulladás, húgyhólyag-gyulladás, szívbetegség, agyi zavarok, menopauza, alkoholizmus, dohányzás, szoptatás…
-Pszichológiai problémák, mint például munkahelyi, otthoni stressz, házassági problémák, depresszió…
Egyes HSDD-esetekben a beteg soha nem is érzett szexuális vágyat vagy érdeklődést, aminek oka szexuális trauma, erőszak lehet. Olyan páciensek esetében, akik korában éltek szexuális életet, csak elvesztették érdeklődésüket, problémájuk oka lehet, ha a szexuális érintkezésekre tett újabb próbálkozások fájdalmasan vagy sikertelenül végződtek. A szexuális hormon, a tesztoszteron alacsony szintje is okozhatja a HSDD kialakulását mindkét nem esetében. A vágy zavarát a kapcsolattal és a szexuális partnerrel szemben érzett unalom is kiválthatja. Depresszió is állhat a héttérben. HSDD nők esetében lehet szexuális betegségek, mint a vaginizmus oka is. Késői szexuális érés is lehet az oka.
Mik a HSDD jelei és szimptómái?
A nő képtelenné válik arra, hogy a szexuális vágy hatására vaginális nedvességet termeljen, vagy azt fenntartsa. A közösülés fájdalmassá válik, és a vaginális izmok akaratlanul is összehúzódnak: vaginizmus alakul ki. Az orgazmus érzése nem váltódik ki. Megszűnnek a szexuális fantáziák és az erotikus álmok.
A HSDD és a menopauza kapcsolata
A szexuális vágy csökkenő szintje sokszor kötődik az idősödéshez. A menopauza alatt és után a nők ösztrogénszintje jelentősen visszaesik, ami a vagina kiszáradását okozhatja, és emiatt a szex fájdalmassá válik. Ennek köszönhetően csökken a szexuális érintkezés utáni vágy.
Hogyan kezelhető a HSDD?
A HSDD kezelése annak kiváltó okához kötődik. Ha a probléma orvosi eredetű, akkor olyan terápiát és gyógyszert kell választani, ami arra fókuszál. Például, ha cukorbetegség áll a vágyzavar mögött, akkor arra kell a kezelést irányítani. Abban az esetben, ha az alacsony tesztoszteronszint a HSDD oka, kifejlesztettek egy kis mennyiségű tesztoszteronkezelést, amit sok orvos és kutató támogat, viszont az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrző Hivatala (FDA) nem hagyott jóvá. Más terápiás módszerek közé tartoznak az antidepresszánsok, a hormonpótlás, a gyógynövények, a fizikoterápia és a párkapcsolati terápia. Ezekkel sajnos csak ritkán érhető el nagyobb mértékű javulás. Legtöbb esetben a HSDD hátterében szituációs problémák állnak, mint az elégedetlenség és az érdeklődés elvesztése a szexuális partnerrel szemben, így ezek a kapcsolatok sokszor a kezelés ellenére is válással végződnek. A HSDD problémájára azonban jóváhagyott gyógyászati kezelés nem létezik.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Brutális élvezéshez szexshop áruválasztékából férfi és női szexjátékok

A szex és a technológia hosszú utat tett meg az elmúlt évtizedben, és a szexuális [...]

Személyesen vásárolj erotikus ajándékot az INTIM CENTER szexshopban

Szexshop karácsony, szilveszter és újév, adj olyan szexi ajándékot az Intim Centerből a párodnak, amit [...]

Szexi ajándék szeretett partnerednek intim shopból

Szexajándékok férfiaknak és nőknek! Az erotikus játékok ajándéktárgyak formájában is vannak, amelyek tökéletesek ajándéknak egy [...]

A legjobb potencianövelő bolt az INTIM CENTER, online rendelés is az egész országba

Potencianövelők recept nélkül csak táplálék kiegészítőként forgalmazott termék értékesíthető törvényesen. Ilyeneket vásárolhatsz vagy rendelhetsz az [...]