E

Szex lexikon: E

Együttjárás
A házasság vagy élettársi kapcsolat kialakítása előtti párkapcsolat, érzelmi kötődés. .

Ejaculatio praecox
Lásd: korai magömlés

Ejakuláció
Az ondó kilövellése a hímvesszőből. Köznapi nyelven: magömlés.

Elernyedés
A kielégüléssel járó szeretkezés folyamatának utolsó szakasza, amely kellemes testi fáradtsággal, lelki nyugalommal jár.

Előjáték
A nemi közösülést megelőző aktus, amelynek során a partnerek egymás erogén zónáinak simogatásával, érintésével, erotikus hangokkal, látványnal hozzák izgalmi állapotba társukat. A szexuálpszichológia a közösülés ingerületi fázisának nevezi az előjátékot. Ha a pár tagjai az előjáték során odafigyelnek egymásra, és hagynak időt a kibontakozásra, akkor a várva várt orgazmus jó eséllyel nem marad el.

Elnyújtott szexuális orgazmus (eszo)
Olyan módszer, amelynek a célja, hogy az orgazmus pillanatnyi gyönyöre helyett a partnerek egy hosszabb ideig tartó gyönyört érezhessenek. Alapja, hogy a szexuális gyönyörszerzés mind a partnertől, mind pedig önmagunktól megtanulható és fejleszthető. A szószerinti közösülés az ESZO-nál nem létfontosságú kérdés – az ESZO inkább egy hosszantartó előjátékot jelent. Az ESZO az orgazmus tanfolyamok alappillérét képezi.

Elsődleges nemi jelleg
Az embernek az a jellemezője, hogy női vagy férfi ivarmirigyei vannak.

Erekció
A hímvessző megmerevedése. Létrejöttéhez – amely bonyolult folyamatokon keresztül valósul meg -, szükséges a jó szöveti felépítés mellett egy normális pszichés mechanizmus, jól működő központi és perifériás idegrendszer, és megfelelő vérellátás is.

Erényöv
A női erkölcs és erény “megvédésének” mechanikus eszköze. Más néven szüzességi öv. A középkorban féltékeny férfiak fémből készített rácsot helyeztek feleségük csípőjére és lábára, ha hosszabb ideig nem tartózkodtak otthon. Az eszköz ellehetetlenítette a szexuális örömszerzést. A férfiak némelyike így “kényszerítette ki” feleségétől a hűséget..

Erogén zónák
Testünk azon részei (bőrfelületei, szervei), amelyeknek ingerlése szexuális vágyat ébreszt.. Az “erogen” görög szóösszetétel (eros-szerelem, genes előállítani). Érintés, simogatás, tapintás dörzsölés hatására a bőrfelület idegvégződései közvetítik az ingereket, aminek hatására szexuális reakciók alakulnak ki.

Erosz
Afrodité és Áresz fia, a szerelem görög istene. Az ókori görögök a szexuális vágyat Erosz istennek tulajdonították. Öleléséből nem lehetett menekülni.

Erotika
Érzékiség, érzéki szerelem. A nemi ösztön érzelmi, érzéki, lelki és testi megnyilvánulásai.

Erotománia
Túlzott nemi vágy. Megnyilvánulását nőknél nimfomániának, férfiaknál szatíriázisnak is nevezik. Az erotománia nem csupán alkalmi, erős szexuális izgalom, hanem betegesen felfokozott, folyamatosan fennálló, kielégítetlen nemi vágy, ami általában az idegrendszer szervi megbetegedéseinek vagy egyes pszichiátriai zavaroknak (pl. mániás pszichózisnak) a tünete.

Erőszakos nemi közösülés
Szemérem elleni bűncselekmény, amelyet az követ el, aki mást erőszakkal kényszerít nemi közösülésre. A bűntettet súlyosbítja, ha a sértett kiskorú.

Eunuch
Kasztrált férfi. A középkori távol-keleti társadalmakban a hárem őre.

Exhibicionizmus
Szexuális önmutogatás. A nemi eltévelyedések egyik formája. A magamutogató férfiak közszemlére teszik meztelen testüket, hímvesszőjüket fiatalkorúak vagy éppen nők szeme előtt, olyan helyszíneken, ahol a meztelenség nem elfogadott.

Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Bíró Anna és Antal Annamária műpénisz és vibrátor szex

A magyar lányok Bíró Anna és Antal Annamária a forgatáson műpénisz és vibrátor szex jelenetben [...]

Melyik a legjobb szexshop? Az Intim Center Budapest, Károly krt. 14. félemelet! Már 30 éve nyitva!

Melyik a legjobb szexshop üzlet Budapesten? A legjobb szexshop az INTIM CENTER online webáruház és [...]

Kipróbáltam egy potencianövelőt, durván hatásos

Először vásároltam potencianövelő terméket. Negyven éves elmúltam. Az erekcióm mindig könnyen kialakult eddig is, de [...]

Fehérneműk és szexkellékek az INTIM CENTER szexshopban

Már nem csak szexkellékeket hanem erotikus ruházatokat is lehet kapni szexshopokban. Az erotikus fehérnemű viselése, [...]