G

Szex lexikon: G

Gay
A homoszexuálisok elnevezése az angol nyelvterületeken.

Genitális szagok
A nemi szagok nem egyformán hatnak a nemekre. A partner illata erősítheti a nemi vágyat, izgató hatású lehet, de ugyanakkor gyengíthetik is a szexuális vágyat. A rendszeres tisztálkodás és higiéné jótékony hatással lehet a partnerkapcsolatra.

Gerontofilia
Idősebb személyek iránti szexuális vonzalom. Mindkét nemnél előfordulhat.

Glans clitoridis
A csikló “makkja”. Az embrionális fejlődésben egyazon szövetből fejlődik ki, mint a pénisz makkja. (A csikló voltaképpen maga is szinte egy pici hímvessző.) A csikló – és különösen annak a “makkja” igen érzékeny, így jelentős szerepe van a szexuális gyönyörérzetben.

Go-go-boy
Sztriptíz-táncos férfi. Feladata a nők szórakoztatása bárokban, lokálokban.

Go-go-girl
Sztriptíz-táncos nő. Feladata a férfiközönség szórakoztatása bárokban, lokálokban.

Gonádok
Ivarmirigyek, amelyek ivarsejteket és hormonokat termelnek. A nőknél a petefészkek, a férfiaknál a herék jelentik a gonádokat.

Gonorrhoea
A tripper latin orvosi elnevezése.

G-pont, g-folt
Egyes feltevések szerint a hüvely elülső falán helyezkedik el, más vélemények szerint viszont a hüvely alatt található. Elnevezése Ernst Gräfenberg német származású amerikai nőgyógyász nevéhez fűződik (1950). A G-pont ingerlése, izgatása fokozza a gyönyörérzést. A G-pontnak a férfiaknál a prosztata felel meg. A nőknél a G-pont a hüvelyen keresztül érhető el, a férfi G-pont viszont a végbélen keresztül.

Graaf-tüsző
A petefészekben lévő, érett, a petefészek felszínét kidomborító tüsző. A Graaf-tüsző folyadékot termel, és ez a folyadék löki ki a megérett petesejtet.

Gruppenszex
A csoportszex idegen nyelvű elnevezése, amely azonban mára állandósult a magyar nyelvben is.

Gésa
Japánban a férfiak szórakoztatására hivatott nő, aki jártas táncban, zenében, társalgásban és a szerelem művészetében.

Gát
Latinul perineum, nőknél a hüvelytől a végbélnyílásig terjedő terület. Szüléskor szükség esetén gátmetszést szoktak alkalmazni, hogy megakadályozzák a gát repedését. A férfiaknál a gát a herezacskó aljától a végbélnyílásig terjedő terület.

Gumi
A gumióvszer általános, szlenges elnevezése.

Gyengédség
Szeretetből származó figyelmesség, odafigyelés.

Gyermekpornográfia
Olyan szexuális töltetű kép vagy hanganyag, amelyben gyermekek szerepelnek. Őket általában kényszerítik a szexuális cselekedetekre.

Gyermekprostitúció
A fiatalkorúak szexuális kizsákmányolása.

Vélemény, hozzászólás?