Meztelenkedjünk a gyerek előtt?

meztelenekFütyirajongó „Négyéves kislányom, amikor meglátja az apukáját meztelenül, felcsillan a szeme és próbálja megfogni a fütyijét. Azt mondja, csak játszani akar. Szeret bebújni az ágyunkba is” – meséli egy anyuka. A szexuális érdeklődésről kérdezünk gyermekpszichológust.

Én nem vagyok híve a gyerek előtti meztelenkedésnek. Vannak társadalmi normák és vannak családi szokások, s ezek olyan nagyon nem térhetnek el egymástól, mert az a gyerekek lelkében zavarokat okozhat. Ugyanakkor nem vitatom, vannak szemérmesebb és kevésbé szemérmes megoldások az együttélésre. Ha a papa (meg a mama) ruha nélkül szeret aludni, szíve joga,de ha reggel beengedi a gyereket  maga mellé az ágyba, vegyen magára valamit. Ilyen egyszerű. Nem kell prűdnek lenni, de hogy ez a történet nincs rendben, azt a kérdést feltevő anyuka is tudja.

Miért olyan nagy baj, ha a gyerek befészkeli magát a szülői ágyba? – Nem önmagában a befészkelés a baj. Reggel, amikor van egy kis idő (leginkább talán hétvégén), nincs abban semmi rossz, ha együtt ejtőzik a család, olvasgatnak, beszélgetnek a nagy ágyban. De ez nem  az az eset. Ha a szülők a gyerek előtt meztelenül vannak, pláne, ha így érintkeznek is velük, akkor a gyereket érő szexuális izgatásról van szó.

A négyéves kisgyerek érdeklődése szexuális természetű? Tudja, hogy a tilosban jár? – Nem ő jár a tilosban, hanem a szülő. A szülő teremt olyan helyzetet, amelyet a gyerek képtelen kezelni. Ebben a helyzetben olyan izgalomnak, igen, szexuális izgalomnak van kitéve, amivel nem tud mit kezdeni. Nyilvánvaló, hiszen mindannyian tapasztaltuk, hogy a meztelenkedés, az ágyban ruha nélkül alvás, erotikus izgalmat kelt, amit a szexusban le is tudunk vezetni. A gyereknek azonban erre nincs lehetősége. Marad tehát az izgalom, a szexuális kiszolgáltatottság, aminek nincs megoldása. Ez aztán később rengeteg „megmagyarázhatatlan” viselkedési zavarhoz, lelki problémához vezethet.

De hiszen a szexualitás kezdetektől fogva jelen van az ember életében, nem kell azt „kiváltani”. A csecsemő szexuális fejlődésében a szopás, a száj körüli zónák izgalmán keresztül az első állomás. Az ujjszopással pedig már megtudja nyugtatni magát, s lényeges, hogy ezt ő maga tudja irányítani. És amikor a kisgyerek a kezével felfedezi az erogén zónáit, az is természetes dolog. De csak addig normális, amig le tud vele állni, mondjuk álomba ringatja magát, de ha túlpörög, az megintcsak nem jó. A túlzott onánia hátterében nagyon sokszor valami más probléma bújik meg, amit ki kell deríteni. Mindenesetre szexuális izgalmat a gyereknél nem kell provokálni.

Az is provokálás, amikor tisztába tevéskor kenegetjük a pelenka alatt? – Fölöslegesen ne masszírozgassuk, csak annyira kenegessük, amennyi szükséges. És itt jegyzem meg, hogy ha például egy kisfiúnak fitymaszűkülete van (gyakori eset), akkor ne a mama végezze az orvos által javasolt tisztogatást, hanem vagy a papa, vagy – az a legjobb – a gyerek maga. A nagyobb kislányokat is jobb, ha a mama fürdeti, ugyanis 6-7 éves kor körül a pszichoszexuális érés folyamata leáll, úgy mondjuk, ez a  latencia kora, amikor egy időre az emocionális nyugalom időszaka következik. Az iskolakezdés egyik feltétele, hogy a latencia állapota bekövetkezzen. Az a gyerek lesz iskolaérett, akit „hidegen hagynak” az ilyen izgalmak.

Az sem szerencsés, ha együtt fürdenek a szülők a gyerekkel? – Az együtt fürdéstől az ágyban meztelenkedés nincs messze. De miért is kell együtt fürödni? Amikor két felnőtt fürdik együtt, az ugye nem a tisztálkodásról szól, az egy szexuális töltetű kellemes együttlét, esetleg a szex elő- vagy utójátéka.

A különböző nemű testvéreket se fürdessük együtt? – Egy-két-három éves korban nyugodtan. És persze rácsodálkoznak egymásra, hogy jé neki mije van, nekem mim van. Ebből a szempontból (is) tiszta szerencse, ha egy családban van fiú is, lány is.
Miért más akkor az, ha az uszodai öltözőben ruhátlanul lát bennünket és sok ismeretlent? És akik  nudista strandra járnak családostul, ártanak a gyereküknek?
Az uszodában az a szokás. És a nudista strandon a pucérság az elfogadott norma. De az uszodai medencében már mindenki fürdőruhában van. A körúton viszont sem meztelenül, sem fürdőruhában nem szokás közlekedni.
A csend című Bergman-film jut eszembe, amelyben az anya fürdik a kádban, és a kisfiát kéri meg, hogy mossa meg a hátát. Tele van a jelenet fullasztó erotikával. Gyakori történet, hogy a fiát egyedül nevelő anya és a fiú között túl szoros kapcsolat alakul ki a férj, a férfi hiányában. Ilyenkor a gyerek szabad utat kap az anya ágyába – sok munkát adva ezáltal később a pszichológusoknak.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Potencianövelő szerek és merevedési gondokra táplálék kiegészítők

A jó és tartós szex nem mindig jön össze. Egyrészt azért, mert az erősebbik nem [...]

A prosztatamasszázs és prosztatamasszírozó használata

Van a férfiak testében egy pont, amelyről ugyan nem beszélnek szívesen, de a legnagyobb élvezetet [...]

Ilyen bombázó popókra izgulsz, és van kemény merevedésed? Férfi potencia!

A szexualitás amilyen egyszerűnek tűnik, annyira bonyolult. A cél nem az, hogy legalább tízszer elélvezzen [...]

Szexi fehérneműk és szexjelmezek az Intim Center kínálatából

Elő a szexi fehérneművel! Mivel a pasikat elsősorban a látvány hozza lázba, egy vadító fehérnemű [...]