Paraphiliák avagy a szexuális eltérések

Paraphilia összetett, két kifejezésből álló szó. Az antik görög philia szó hangsúlya az emberek közti kapcsolat jelentősége az egyén és közösség viszonyán van. A philia fogalma nem azonos jelentésű a mi barátság-fogalmunkkal.
Paraphilia
Összetett, két kifejezésből álló szó. Az antik görög philia szó hangsúlya az emberek közti kapcsolat jelentőségén, az egyén és közösség viszonyán van. A philia fogalma nem azonos jelentésű a mi barátság-fogalmunkkal. Tágabb értelemben a szeretet (love) fogalmát jelenti. A para szó pedig mellékest jelent, vagyis nem a hagyományos, elfogadható “mellékes szeretetet” jelent. Esetünkben az emócionális szexuális kötődést befolyásoló klinikai szindrómákat, eltévelyedéseket jelent.

Exhibicionizmus
A nemi eltévelyedések egyik leggyakoribb formája. Főleg a “mutogatós bácsik”, akik az iskolák előtt gyerekeknek, vagy felnőtt nőknek teszik közszemlére a nemi szervüket. Ettől szexuális izgalmi állapotba kerülnek, gyakran önkielégítést követnek el. Az exhibicionisták többsége 40 év alatti férfi, többségük házas ember. Ritkán követnek el erőszakot. Előfordulhat, elenyésző számban, hogy nők mutogatják magukat fiatal fiúknak. Ez a magatartás személyiség-fejlődési problémák következménye, törvénybe ütköző.

Fetisizmus
Fetisizmus az emberiség történetének kezdetén a természeti népeknél alakult ki. Általában azt jelenti, hogy a tárgyaknak különleges erőt tulajdonítanak, és ezért babonás tisztelet övezi azokat, a tárgyakban vagy személyekben rejlő varázserőt tisztelik. A beavatási rítusok közben kultikus tárgyakat használtak. Ennek egyik szexuális értelmezése kizárólag a férfiakra jellemző nemi eltévelyedés. A középkorban néha a hölgy elejtett zsebkendője töltötte be ezt a szerepet. A pszichoszexuális érés folyamata során a szexuális fantáziához rögzülő bizonyos tárgyak – fétis – kapcsolódnak, és a későbbiekben ezek megpillantása, fogdosása, szagolgatása vált ki nemi izgalmat. A fétis lehet bármilyen ruhanemű, de általában a testtel közvetlenül érintkező alsónemű, magas sarkú cipő, bőr vagy egyéb ruházat. A nemi izgalmat kiváltó ruhát fétisiszták a szennyesládából lopják, hogy a testnedvek szagát is élvezni tudják, melyek hozzájárulnak vágyaik kielégítéséhez.

Frottőrizmus
A nemi eltévelyedések egyik meglehetősen gyakori fajtája. A másikhoz való dörgölőzést a frottőr a általában zsúfolt helyeken, villamoson, buszon követi el, úgy ingerli magát, hogy nemi szervét az előtte álló nőhöz nyomja, dörgöli, vagy közösülő mozdulatokat tesz. Gyakran kielégül, mire rászólnak vagy elhárítják a járművön, ha mégsem, tovább folytatja, amíg a csúcsra nem ér.

Gerontofília
A gerontofilek előszeretettel választanak szexuális vagy szerelmi partnert náluknál sokkalta idősebb, gyakran kifejezetten öreg személyek közül. Ha egy nő választ idősebb férfit, gyakran nem a szexuális vágyra gerontofiliára gondolhatunk, hanem szociális biztonság megszerzésére (érdek kapcsolatra). De ez a másik nemnél is létrejöhet. Ha azonban a szexuális vágy gerjesztődik idősebb személlyel való együttlét alatt, e késztetésük gyökereit leggyakrabban a személyiségfejlődés során szerzett tapasztalatok és érzelmi tényezők együttes hatásában találhatjuk. A gerontofília nem gyakori jelenség, de mindkét nemre jellemző lehet.

Koprolália – koprofília
 Nők és férfiak között meglehetősen sokan vannak, akik a szeretkezés izgalmában a nemi szervekhez és főként az ürülékhez kapcsolódó illetlen, olykor durva szavakat használnak. Ezt nevezik koproláliának, amely voltaképpen az önajzást segíti, illetve tudattalanul is jelzi, hogy a személyiség felszabadul. A koprofília, olyan szexuális izgalmat és közösülést  jelent, melyben fontos izgató szerepe van a vizeletnek  és az ürüléknek. Gyakran a másik hasán kenik el az ürüléket.

Szexuális mazochizmus és szadizmus
A szexuális parafiliák e két fajtáját általában együtt szokták emlegetni, nem véletlenül, hisz kiegészítik egymást. Hatalmi viszony jellegét határozza meg: a szadista az uralkodó, aktív szerepben van, míg a mazochista a szenvedő, passzív résztvevő. Mindkettőnek gyönyört okoz a szerep. A szadista abban érez szexuális izgalmat, ha valakit megalázhat, ha testi-lelki fájdalmat okozhat, ha valaki felett uralkodhat. Míg a mazochista számára a fenyegetettség, a kiszolgáltatottság, a megalázottság és a fájdalom vezet a szexuális izgalomhoz és kielégüléshez. Bizonyos fokú vagy megjátszott szadizmus és mazochizmus egy teljesen jól működő párkapcsolatban  is jelen lehet, de csak abban az esetben, ha mindkét fél beleegyezésével történik. Ugyanakkor egyes túlzottan agresszív, erőszakos szadisták súlyos testi és lelki sérüléseket, néha halált is okozhatnak.

Nekrofilia
A szexuális perverziók egyik legtorzultabb fajtája, melynek során a nemi izgalmat és vágyat halott személy váltja ki, melyet gyakran közösülés is követ. Gyilkosság elkövetésének lehet kiváltó oka.

Zoophilia – animal szex (más néven bestiofilia)
Az ember és az állat nemi aktusát jelöli. Az ókori kultúrákból maradt ránk néhány mítosz, barlangrajz ennek ábrázolásával. Férfiak és nők egyaránt választják szexuális kielégülésre: pl. a pásztorok a kecskét. Pornó filmekben és a pornóirodalomban gyakran látható kutyákkal, szamárral, kígyókkal stb. történő közösülés.

Voyeurizmus
Ismertebb nevén a “kukkolás”. A meztelen, vetkőző vagy éppen szexuális tevékenységet végző személyek kifigyelése, meglesése váltja ki a szexuális izgalmat, melyet önkielégítés követ. Passzív szemlélője az aktív szereplő, vagy szereplőknek. Távcsővel, megleséssel, korszerű technikákkal élik ki vágyaikat a kukkolók (pl. strandon a női zuhanyozőkban, nyilvános wc-k falán stb. Erőszakot nem igen követnek el, hiszen nem a megfigyelt személlyel való szexuális aktus, hanem maga a “kukkolás” az, ami izgatólag hat. A peep-show-k eme eltévelyedésre épülnek. Kulcslyukon át való leskelődés. Többségében férfiakra és fiúkra jellemző, melyet bizonyos mértékig a társadalom is tolerál. Betegségnek inkább csak akkor tekinthető, ha ez a szexuális kielégülés egyetlen formája.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, értesítést küldünk ingyenes hozzáféréssel amikor a Tagi tartalom újra elérhető lesz. Ha érdekelnek szexhírek, ingyenes xxx erotika és kedvezmények erotika témában.

Ami rád vár az több ezer pornófilm, videó és képek tagoknak, pornófilmek és videók, szexmozi, pornóképek, rar pornó, videómegosztó, magyar amatőr és profi pornós lányok.


Szuper SZEX SHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

Top10 potencianövelő amitől kőkemény merevedésed lesz

A legjobb gyógyszerek a potencia növelésére férfiaknál! Az erekciós diszfunkció (rövidítve ED, korábban impotencia) azon [...]

Szexi fehérneműk és szexjelmezek az Intim Center kínálatából

Elő a szexi fehérneművel! Mivel a pasikat elsősorban a látvány hozza lázba, egy vadító fehérnemű [...]

Ezek a lányok az Intim Center szexshop vibrátoraival és szexkütyüjeivel élvezkedtek

A Szexpláza pornófilmekben látható szexkütyüket, vagy a producer, vagy rendező vette meg az Intim Center [...]

Szexshop cikkek és bejegyzések az Intim Center szexbolt oldaláról

Az erotikus üzletek polcain bemutatott áruk hozzájárulnak az új érzéki érzések mélységébe való merüléshez, segítenek [...]